Nezavisni blok Kakanj: Saopćenje za javnost

Internet (WEB) stranica Općine Kakanj objavila je hvalospjeve o općinskom načelniku Nerminu Mandri, koji je, gle čuda iz SDA i kandidat za PS BiH! Prenijeli su navode portala Kakanjlive, ne tražeći mišljenje druge strane, što je osnova novinarstva i objektivnosti u radu državnih službenika! Općinska stranica spada u domen „ državne službe „ i trebalo bi da bude u interesu svih građana u Kaknju, a ne samo poklonika pojedinih partija, ili jedne stranke. Nije problem što je Kakanjlive kao privatni medij napisao hvalospjeve o N.M. već je problem što je općinska stranica to prenijela kao da je to zvaničan stav Općine Kakanj.
Ovo nije prvi put da se općinska stranica Kakanj stavlja u službu pojedinih političkih stranaka, a naročito SDA. Općinska stranica to ne bi smjela da radi, jer je to neetički i u krajnjoj granici nemoralno.

Riječ je o državnoj službi koja treba biti u interesu svih građana na prostoru općine Kakanj (Bošnjaka – koji nisu članovi SDA, Srba , Hrvata i ostalih, odnosno nacionalnih manjina: Slovenaca, Slovaka, Nijemaca … i naročito Roma.)
Nezavisni blok Općine Kakanj je primijetio da se nacionalne manjine već koriste u kampanji za opće izbore, a izborna kampanja počinje tek u petak 7. septembra.
Nezavisni blok poziva građane Kaknja da dobro razmisle kome će dati svoj glas i podsjeća građane da legitimitet na izborima može imati samo onaj koji osvoji najviše glasova. Da bi se legitimitet ostvario potrebno je da u što većem broju izađete na izbore i svojom voljom, a ne medijskim objavima odlučite o svojoj budućnosti.
Cijenjeni Nermin Mandra koji je na prošlim opštinskim izborima osvojio duplo više glasova nego njegova stranka trebalo bi da se zapita, kao i općinsko vijeće Kakanj, za koga i u koju svrhu radi općinska stranica Kakanj.

Možda vam se svidi

avatar