NEVRIJEME SE PRIBLIŽAVA SRBIJI: U Sloveniji snijeg, u Banjaluci vjetar čupao drveće!

Kako se navodi na sajtu Republičkog hidrometerorološkog zavoda Srbije, za ponedeljak je posle podne i uveče najavljena kratkotrajna nepogoda sa gradom i olujnim vetrom.

Stručnjaci su najavili da će od ponedeljka mini-cikloni koji u sebe uvlače predmete i dijelove krovova, pogoditi Srbiju.

Jako nevrijeme zahvatilo je cijeli region, pa je tako u Sloveniji, na Kredarici, koja se nalazi na 2514 metara nadmorske visine, palo je 10 centimetra novog snijega. Prema podacima saobraćajne policije, zbog obilne kiše na putevima se može naići na velike količine vode, pa se vozači upozoravaju da vožnju prilagode uslovima puta.

Tornado nad Lazarevcem pre nedelju dana

Republički centar za obaveštavanje je u poslednjih 12 sati javio o više udara groma, koji su u nekim područjima izazvali požare. Slovenački portal 24ur javio je da na području Ljubljane ima mnogo slomljenog i isčupanog drveća.

U Banjaluci vjetar prevrtao kontejnere, žuti meteoalarm u BiH

Jako nevrijeme praćeno olujnim vetrom i kišom zahvatilo je jutros Banjaluku, a žuti meteoalrma, koji upozorava na potencijalno opasno vreme upaljen je danas za cijelu BiH. Oluja je u Banjaluci srušila veliko stablo na kiosk, a tom prilikom niko nije povrijeđen, vjetar je nosio i prevrtao i kontejnere po gradu.

Inače, za područje BiH za danas je uključen žuti meteoalarm, što označava potencijalno opasne vremenske prilike.

(EKP/Tanjug)

Možda vam se svidi

Comments are closed.