Nevjerovatni detalji: Otac heroj jurio masovnog ubicu s Novog Zelanda i slomio mu prozor na automobilu

Pojedini vjernici koji su bili u džamiji u toku napada su pokušali da se suprotstave napadaču, a jako mali broj je uspio da preživi njegov masakr.

Jedan od njih je i Abdul Aziz (48), kojeg je javnost pozdravila kao pravog heroja, nakon što je uspio da se suprotstavi ubici, prenosi Daily Mail.

On je napadača počeo da juri sve do njegovog auta, nakon čega je ubica otišao sa lica mjesta. Mnogi misle kako je na taj način uspio da spriječi da više ljudi bude ubijeno.

Abdul je u džamiji bio sa četvoricom sinova, a o svom suočavanju sa ubicom kaže da vjeruje kako bi svako uradio isto na njegovom mjestu.

On je istakao da je istrčao iz džamije vrišteći, nadajući se kako će to odvući pažnju napadača.

Rekao je da je napadač otrčao do svog automobila kako bi uzeo drugo oružje, kako bi nastavio svoj krvavi pir.

Abdul je rekao da je mogao da čuje svoje sinove, starosti (11) i (5) godina, kako ga zovu da se vrati unutra.

Naoružani napadač je nastavio da puca, ali je Abdul prošao pored parkiranih automobila pa je to spriječilo napada da ga ubije.

Potom je uzeo pištolj koji je napadač ispustio, ali oružje nije imalo municiju. Bacio je pištolj na automobil napadača i slomio mu prozor, pa vjeruje da se napadač uplašio.

Abdul je rekao da je napadač psovao i da je prijetio da će ih sve pobiti. Potom je ušao u vozilo i odvezao se sa mjesta događaja, a Abdul je trčao za njim sve dok nije ubrzao.

Abdul je porijeklom iz Kabula u Afganistanu. Kao dječak je napustio rodnu zemlju, a potom je 25 godina živio u Australiji, sve dok se nije preselio na Novi Zeland, prenosi “Avaz“.

Možda vam se svidi

avatar