Nevjerovatan slučaj U BiH: MUP postavio kameru, evidentirao 800 prekršaja a onda sve oprostio

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona oprostilo je svim sudionicima saobraćaja počinjene prekršaje koje je evidentirala stacionarna prometna kamera SR 520 postavljena za vrijeme uskrsnih dana na magistralnom putnom pravcu Tomislavgrad – Posušje u mjestu Brišnik.

Novopostavljeni radar u blizini osnovne škole i u naseljenom mjestu za samo pet dana registrirao je 800 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila.

Nakon utvrđenog velikog broja prekršaja kamera je iz stacionarnog radara povučena, a kao razlog povlačenja iz MUP-a su, između ostalog , naveli okolnosti uglavnom tehničke prirode. Odnosno, da na dijelu saobraćajnice gdje je postavljena stacionarna kamera nema adekvatnih saobraćajnih znakova upozorenja “radarska kontrola” ili “kontrola brzine”.

Također je napomenuto da je brzina kretanja motornih vozila na ovom dijelu magistralne saobraćajnice ograničena saobraćajnim znakom ispod 40 kilometara na sat, te je prema mjerodavnim institucijama upućen zahtjev za njegovom izmjenom i povećanjem maksimalne brzine na 60 kilometara na sat.

Uzimajući sve u obzir, stručni kolegij MUP-a ZHK je donio odluku da se vremenski period od 29. marta do 6. aprila ove godine vodi kao testno razdoblje rada stacionarnog radara, čime se svi prekršaji brišu iz evidencije.

Možda vam se svidi

Leave A Reply