25 C
Kakanj
Utorak, 11 Maja, 2021

Nesvakidašnji gest sarajevskog penzionera

Zeničanke i Zeničani i danas se bore s ekstremnim hladnoćama i novim velikim problemima s grijanjem.

Zenica je jutros bila najhladniji grad u BiH, a građani su jučer ostali bez grijanja zbog kvara na kotlovima. No, jedan sarajevski penzioner ima sjajnu ideju za svoje zeničke vršnjake. Naime, on je putem Facebooka uputio poziv Zeničana u tople sarajevske domove, piše “N1“.

Facebook poziv Ibrahima Kapetanovića, koji je za svaku pohvalu, prenosimo u cijelosti.

”Drage moje penzionerke i dragi penzioneri, trenutno preživljavamo najhladnije dane ove zime. Mnogo je vremena prošlo od našeg djetinjstva koje je obilovalo snijegom i hladnim temperaturama kada je mraz po staklu doslovno šarao. No tada smo bili mladi i ništa nam nije smetalo, ali danas godinama nakon našeg djetinjstva zima je priredila još događaj za naše pozne penzionerske godine. Međutim, umjesto spokojnih dana uz peć i kamin penzioneri / umirovljenici u Bosni i Hercegovini jesu prinuđeni da se bore za goli život te da se hrvaju sa hladnim zidovima i radijatorima u njihovim domovima. Ipak, nekima je malo lakše a nekima teže. Naravno potpuno neopravdano i potpuno nepravedno! Dok jedan dio penzionerske / umirovljeničke populacije u Kantonu Sarajevo uživa u blagodetima kakvog takvog grijanja, naši se kolegice i kolege u Zenici smrzavaju.

Zbog toga otvorenih ruku, pozivam penzionerke i penzionere iz Zenice da dođu u Sarajevo u kojem ćemo im mi penzionerke i penzioneri grada Sarajeva ponuditi toplu sobu i mjesto za spavanje te topli obrok i napitak kako bi doslovno uspješno preživjeli ovu prehladnu zimu. Vrata mog doma su otvorena za sve vas i siguran sam da će se moje kolegice i kolege penzioneri iz Sarajeva povesti za mojim primjerom.

Želim vam mnogo zdravlja i sreće i siguran sam da ćemo se mi i s ovom zimom hrabro izboriti i u proljeće ući podignute glave. #vrijemezaakciju #udruzimose jer moramo živjeti sad i živjeti normalno!”, napisao je Ibrahim Kapetanović.

Šta reći osim – veliko bravo!

- MARKETING -
IzvorN1

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO