Nestoroviću dozvoljeno da istovremeno može biti i selektor i trener

Nakon odlaska Milomira Odovića sa klupe Čelika, Zeničani su dogovorili saradnju sa trenerom U21 reprezentacije BiH, Darkom Nestorovićem.

Nekadašnji fudbaler zeničkog Čelika dogovorio je saradnju sa ovim klubom nakon što je imenovan za selektora mlade reprezentacije naše zemlje.

Međutim, par dana nakon njegovog imenovanja za šefa struke Čelika, Odbor za hitnost Fudbalskog saveza nije udovoljio njegovoj molbi da u isto vrijeme vodi mladu reprezentaciju i zeničkog premijerligaša.

Na sjednici su donesene odluke o imenovanjima Igora Jankovića na poziciju pomoćnika selektora ”A” reprezentacije Mehmeda Baždarevića, te Vinka Marinovića za trenera Olimpijsko-mediteranske reprezentacije BiH.

”Rasprava je trajala više od sat vremena, a odluka je donešena sa samo jednim suzdržanim glasom. Praktično jednoglasno ”,kazao nam je zenički član ovog tijela Muhamed Begagić, predsjednik Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona.

Ipak na današnjoj sjednici čelnici naše krovne kuće fudbala su odlučili da izađu u susret Nestoroviću i Čeliku, pa će tako ovaj stručnjak preuzeti Čelik na čijoj će klupi sjediti do kraja godine.

Kakanj-x

Možda vam se svidi

Comments are closed.