Nestala cijela reprezentacija: Proputovali 4.000 km do Splita i onda im se izgubio svaki trag

Umjesto najavljene 42 reprezentacije na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova u Splitu, jedna je nakon dolaska u ovaj grad netragom nestala s popisa, izgubio joj se baš svaki trag.

Sedam predstavnika Azerbajdžana Oktaj Muhtarov, Mahamad Mamadli, Kamran Ismajilov, Elnur Huseinov, Isa Rastamov, Husein Ismailov i Ilham Mamadov viđeni su u Splitu, pojavili su se u hotelu gdje su rezervirali smještaj od 31. marta do 8. aprila, no nakon jednog dana boravka jednostavno su otišli bez pozdrava. I bez nastupa, piše Jutarnji list.

Hrvatska javnost pita se šta se ustvari desilo i zašto su sportisti odustali nakon 2.770 kilometara pređenih avionom, ako su uopće stigli avionom, ili 3.973 kilometara dugim kopnenim putem. Po kuloarima se priča, a uvijek je to tako kad se dogodi nešto neobično, da su se u reprezentaciji Azerbajdžana uplašili rigorozne antidoping kontrole.

Možda ima veze i to što je Međunarodna federacija za dizanje tegova prošle godine suspendovala sedmero predstavnika Azerbejdžana i uskratila im nastup na Olimpijskim igrama.

Možda vam se svidi

Leave A Reply