Nesreća u Mostaru: Istraga u drugoj fazi

0

Komisija Ministarstva komunikacija i saobraćaja BiH za sprovođenje istrage avionske nesreće u kojoj je 13. maja kod Mostara poginulo pet osoba završila je prvu fazu istrage.
Ta faza podrazumijeva uviđaj na mjestu nesreće i prikupljanje dokaza, izjava i dokumenata, saopšteno je danas iz ovog ministarstva.

U saopštenju se ističe da prikupljene informacije u ovoj fazi istrage ne mogu biti objavljene javnosti, te da Komisija nastavlja rad na analizi prikupljenih dokaza, raspoloživih dokumenata i svih činjenica iz kojih će se moći izvesti zaključak o okolnostima koje su uzrokovale nesreću.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Najavljeno je da će nakon utvrđivanja preliminarnih rezultata istrage, Ministarstvo komunikacija i saobraćaja BiH javnosti učiniti dostupnim činjenice utvrđene istragom.

“Ministarstvo smatra da je potrebno istaći da su jedine zvanične informacije o ovoj nesreći informacije koje je javnosti dostavilo ili predstavilo Ministarstvo, te se u cijelosti ograđuje od neargumentovanih izjava i komentara pojedinaca ili tijela u vezi sa ovom nesrećom”, dodaje se u saopštenju.