Nerminove brige

Ja brinem i često brinem. Nije da se hvalim ali nekad se zabrinem koliko brinem

Pročitah u novinama da nam je Federalni premijer Nermin Nikšić zabrinut. Nema o čemu on sve ne brine. Brine za plate, brine za penzije, brine o Hidrogradnji, brine za djecu iz Konjević Polja, ma brine čovjek o svemu.

E moj premijeru, džaba ti brineš kad sam brineš. Došlo je vrijeme da podvučemo crtu i da vidimo gdje smo mi u svemu tome? Da li mi brinemo, koliko brinemo, kako brinemo i zašto brinemo, ako brinemo? A ako ne brinemo, zašto ne brinemo i ko smo to mi da ne brinemo? Na kraju krajeva moramo organizovano brinuti a ne pojedinačno i stihijski jer to vodi anarhiji u brigama, a to nije dobro i EU je zabrinuta zbog toga. Moramo pokazati više sinergije u zabrinutosti i ujediniti se u brigama. Osim toga u ovako odsudnim i zabrinjavajućim situacijama ne možeš brinuti svoju brigu. Najlakše je brinuti svoju brigu, ali brigo moja hajde malo brini tuđe brige. Kad brineš tuđe brige time pokazuješ nesebičnost i predanost, brineš za opšte dobro. E tako se brine za državu.

Moramo pokazati slogu u brizi i dokazati svijetu da se mi umijemo brinuti. Trebamo se zabrinuti i oko samokritike. Da jasno i glasno ukažemo na one elemente koji ne brinu. Moramo se pobrinuti i da takve pojave nebrige ne budu zabrinjavajućih razmjera. Ja brinem i često brinem. Nije da se hvalim ali nekad se zabrinem koliko brinem. Ljudi smo pa smo skloni pretjerivanju ali i to je za brigu. Mada poseban aspekt zabrinutosti moramo pokazati za bezbrige. Ja kad vidim čovjeka da se smije i da se ne brine, meni je to odmah sumnjivo.

Ko je on da se ne brine u ovakvoj situaciji kad svi brinu? Da nije nečiji špijun ili podmetnuti element pa on ko fol ne brine? To treba sve ispitati. Pored svih svojih briga, premijeru moj, zabrinut sam da bi vaše brige za sveopšte dobro,mogle proći nezapaženo u masi koja ne brine. Osim toga ima pojedinaca koji vam ne vjeruju da vi uopšte brinete. Takve bi po mom sudu trebalo kazniti opštom nebrigom za njihove brige. Ali na svu sreću ima nas dosta koji vjeruju u vašu iskrenu zabrinutost našim brigama.

Zbog toga moj premijeru tvoja zabrinutost za sve naše brige djeluje poput svjetionika u tamnoj noći. Ti si baklja nade, koja nam svojom brigom pokazuje na pravi put sa kojeg nebi smjeli skrenuti. Ti si ideja vodilja koja brine da sve naše pojedinačne brige prerastu u jednu veliku zajedničku brigu, kojom će se moći i sljedeći naraštaji ponositi. Hvala ti što brineš i o meni i mislim da ti se nikad nećemo moći dovoljno odužiti, jer narod koji ima takvog premijera ne treba da brine za svoju budućnost.

Sa poštovanjem tvoja zabrinuta bezbriga.

Možda vam se svidi

Comments are closed.