Nermin Mandra: Počinioce razbojništva treba oštro sankcionisati !

Načelnik općine Kakanj Nermin Mandra se putem općinske stranice obratio javnosti zbog čina razbojništva koji se sinoć desio u mjestu Ratanj pri čemu su teško pretučeni Nikola i Marica Crepulja.

U općoj nevjerici zbog užasavajućeg i brutalnog napada na povratničku porodicu u selu Ratanj, oštro osuđujem ovaj vandalski čin, te tražim od nadležnih policijskih organa da građanima Kaknja obezbijede siguran ambijent za život.

Oštro osuđujem ovaj i sve druge napade na građane i njihovu imovinu, te ističem svoju čvrstu opredijeljenost da se učini sve kako nikada ne bi došlo do narušavanja izgrađenog povjerenja, solidarnosti i tolerancije među građanima Kaknja svih nacionalnih i vjerskih opredjeljenja.

Zato tražim da se oštro sankcionišu počinioci vandalskog napada na povratničku porodicu u selu Ratanj, te da se pronađu i sankcionišu i počinioci svih krivičnih djela napada na građane iz proteklog perioda.

Najoštriju kaznu tražim zato što se napadima na povratnike pokušava narušiti ono najdragocjenije što naš grad i naša država vijekovima baštine – mir, solidarnost, tolerantnost, dobrosusjedski odnosi, te poštovanje i uvažavanje među ljudima različitih nacionalnosti i vjerskih opredjeljenja.

Razočaran sam činjenicom da na ovom svijetu uopće postoje ljudi, ako se ljudima uopće mogu i zvati, koji su spremni svoj rušilačko-ubilački nagon ispoljavati napadima na bespomoćne, stare i iznemogle ljude.

Neizmjerno sam tužan zbog napada na povratničku porodicu. Zbog ovog nemilog događaja nosim neizmjeriv bol i razočarenje.

Žrtvama vandalskog čina upućujem izraze moje podrške i želje za brzim ozdravljenjem, a građane Kaknja pozivam da i dalje svojim zajedništvom činimo snažan front koji će se oduprijeti vandalizmu i nasilju.

Možda vam se svidi

Comments are closed.