Nermin Mandra – Kandidat SDA-SBB za načelnika Kaknja

Nermin Mandra je rođen 17. decembra 1969. godine. Mašinsku tehničku školu završio je u Kaknju, a Mašinski fakultet u Sarajevu.

Od maja do decembra 1992. godine, kao dobrovoljac, bio angažovan u ARBiH.

Od 1994. do 2001. godine obavljao je dužnost direktora, te  glavnog i odgovornog urednika JP “Radio Kakanj”.

U periodu 2001 – 2003. godina radio je u Termoelektrani Kakanj na poslovima Šefa smjene.

Na dužnost ministra za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline u Vladi ZDK imenovan je 2003. godine.  Ovu dužnost obavljao je u dva mandata. U to vrijeme obavljao je i dužnost komandanta Kantonalnog štaba civilne zaštite, bio je član uprava nekoliko sportskih klubova, te član organizacionih odbora sportskih i drugih manifestacija.

Period u kojem je obavljao dužnost kantonalnog ministra ostao je zapamćen kao period intenzivne izgradnje cesta na području našeg kantona.

Nakon isteka drugog mandata vraća se u Kakanj na mjesto pomoćnika direktora Termoelektrane Kakanj.

Na lokalnim izborima koji su održani 7. oktobra 2012. godine, kao kandidat SDA, izabran je za načelnika Općine Kakanj.

nermin mandra promoObavljao je i dužnost člana Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH. U prijeratnom periodu igrao je za Košarkaški klub „Termoelektrana“ Kakanj čiju tradiciju baštini današnji Košarkaški klub „Kakanj“  osvajač Prvenstva BiH – Liga 12 u sezoni 2015/2016.

Član je SDA od osnivanja, a kroz stranački angažman obavljao je funkcije člana Inicijativnog odbora za formiranje SDA Kakanj, predsjednika Muslimanskog onladinskog saveza, člana predsjedništva MOS-a BiH, predsjednika Općinske organizacije SDA te člana Predsjedništva SDA BiH.

Stupanjem na dužnost načelnika Kaknja pokrenuo je opsežne aktivnosti na stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta u Kaknju, te osiguranju pogodnosti za investicije.

U protekle 4 godine, na dužnosti načelnika Općine Kakanj, pokrenuo je brojne pozitivne procese u Kaknju. Kakanj je u značajnoj mjeri povećao budžet, kao i izdvajanja za podsticaje u poduzetništvu i poljoprivredi, izdvajanja za ekologiju, sport i kulturu. Izgrađeni su novi savremeni administrativni objekti, izvršena rekonstrukcija javnih objekata u kojima se pružaju usluge građanima, Kakanj je dobio nove, modernije i funkcionalnije saobraćajne i druge urbane konture.

Sve to je realizirano bez kreditnih zaduženja.

U protekle 4 godine Kakanj je bio domaćin velikih događaja, te proslavljao brojne pobjede na sportskim, muzičkim i drugim poljima.

Dobitnik je mnogih društvenih priznanja, među kojima je najznačajnije Grb Općine Kakanj

Oženjen je,  otac dvoje djece.

(SDA Kakanj)

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar