Nermin Mandra – Kandidat SDA-SBB za načelnika Kaknja

Nermin Mandra je rođen 17. decembra 1969. godine. Mašinsku tehničku školu završio je u Kaknju, a Mašinski fakultet u Sarajevu.

Od maja do decembra 1992. godine, kao dobrovoljac, bio angažovan u ARBiH.

Od 1994. do 2001. godine obavljao je dužnost direktora, te  glavnog i odgovornog urednika JP “Radio Kakanj”.

U periodu 2001 – 2003. godina radio je u Termoelektrani Kakanj na poslovima Šefa smjene.

Na dužnost ministra za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline u Vladi ZDK imenovan je 2003. godine.  Ovu dužnost obavljao je u dva mandata. U to vrijeme obavljao je i dužnost komandanta Kantonalnog štaba civilne zaštite, bio je član uprava nekoliko sportskih klubova, te član organizacionih odbora sportskih i drugih manifestacija.

Period u kojem je obavljao dužnost kantonalnog ministra ostao je zapamćen kao period intenzivne izgradnje cesta na području našeg kantona.

Nakon isteka drugog mandata vraća se u Kakanj na mjesto pomoćnika direktora Termoelektrane Kakanj.

Na lokalnim izborima koji su održani 7. oktobra 2012. godine, kao kandidat SDA, izabran je za načelnika Općine Kakanj.

nermin mandra promoObavljao je i dužnost člana Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH. U prijeratnom periodu igrao je za Košarkaški klub „Termoelektrana“ Kakanj čiju tradiciju baštini današnji Košarkaški klub „Kakanj“  osvajač Prvenstva BiH – Liga 12 u sezoni 2015/2016.

Član je SDA od osnivanja, a kroz stranački angažman obavljao je funkcije člana Inicijativnog odbora za formiranje SDA Kakanj, predsjednika Muslimanskog onladinskog saveza, člana predsjedništva MOS-a BiH, predsjednika Općinske organizacije SDA te člana Predsjedništva SDA BiH.

Stupanjem na dužnost načelnika Kaknja pokrenuo je opsežne aktivnosti na stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta u Kaknju, te osiguranju pogodnosti za investicije.

U protekle 4 godine, na dužnosti načelnika Općine Kakanj, pokrenuo je brojne pozitivne procese u Kaknju. Kakanj je u značajnoj mjeri povećao budžet, kao i izdvajanja za podsticaje u poduzetništvu i poljoprivredi, izdvajanja za ekologiju, sport i kulturu. Izgrađeni su novi savremeni administrativni objekti, izvršena rekonstrukcija javnih objekata u kojima se pružaju usluge građanima, Kakanj je dobio nove, modernije i funkcionalnije saobraćajne i druge urbane konture.

Sve to je realizirano bez kreditnih zaduženja.

U protekle 4 godine Kakanj je bio domaćin velikih događaja, te proslavljao brojne pobjede na sportskim, muzičkim i drugim poljima.

Dobitnik je mnogih društvenih priznanja, među kojima je najznačajnije Grb Općine Kakanj

Oženjen je,  otac dvoje djece.

(SDA Kakanj)

Video koji je postao hit na internetu.
Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar