NERDIN FEJZOVIĆ, MLADI BORAC IZ BiH, idućeg mjeseca treba se boriti za svjetsku krunu!

Nerdin Fejzović (26) je dečko iz Kaknja pred kojim je, nadamo se, blistava budućnost i ostvarenje njegovih snova. Riječ je o momku koji svoje ambicije ne ostavlja po strani da se ostvaruju same. On vrijedno radi na njima.

– Rođen sam 14.09.1989. u Zenici, a kickboksom se bavim od 2006. godine, gdje sam počeo da treniram u Kaknju. Imao sam 20 amaterskih mečeva: 15 pobjeda i 5 poraza. Profesionalnim mečevima sam se počeo baviti 2013. godine i dosad imam 7 u kickboksu – 5 pobjeda i 2 poraza. Također, 2013. godine sam se počeo baviti i profesionalnim boksom gdje sam do sad odradio 5 mečeva – kaže Fejzović, koji je jedan od onih mladih ljdui za koje šira javnost, nažalost, malo zna iako maksimum ulažu u sebe, svoje ambicije i cijelu BiH predstavljaju na najbolji način.

– 2014. sam dobio priliku da radim za meč prvaka Balkana ISKA Federacije, što sam naravno i prihvatio, a imao sam 2 mjeseca da se spremim i da nađem sponzore koji će me finansirati. Uspio sam ih naći i spremiti se, a uz Božiju pomoć i osvojiti pojas…

24.1.2015. godine, dobio sam priliku da odradim svoj 5. profesionalni meč u boksu u Minhenu protiv Martin Popa i naravno prihvatio, iako nisam imao dosta vremena da se spremim – pobijedio sam ga odlukom sudija, a par dana poslije – dobio sam priliku za borbu sa Dennis Dauti za prvaka svijeta u WBU – prefesionalni boks – nastavlja 26-godišnjak.

– Do sada, moji najznačajniji uspjesi su: Prvak Balkana ISKA Federacije, 3. mjesto na WKU svjetskom prvenstvu, 1. mjesto na Euro Cup Karlovac open 2014., 1. mjesto Ilidža open 2013., 3. mjesto na Balkanskom kupu 2012. godine u Tešnju.

Osim toga, 7. marta Nerdin treba boksati za prvaka svijeta u lahkoj kategoriji u Cirihu, gdje mu želimo puno sreće i ostvarenje svih njegovih planova, uz, podsjetimo još jednom, apel za sve kolege medije i eventualne sponzore da svojim ulogama upotpune i ubrzaju napredak ovog momka!

Nerdin Fejzovića uskoro treba gostovati i na OBN TV i popularnom “Dejana talk show”, gdje bi trebao svoju priču podijeliti i sa televizijskim auditorijem.

Možda vam se svidi

Comments are closed.