Nema večere, nema braka!

Sud u Lagosu razveo je brak 57-godišnjeg Nigerijca koji se žalio da mu je supruga godinama kasnila sa pripremom večere.

Prema pisanju lokalnog lista Vangard, Olufade Adekoja bio je na kraju živaca kada je Olusola, žena s kojom je bio 25 godina u braku, odbila da mu posluži večeru “na vrijeme”.

“Moja žena ne ispunjava bračne dužnosti. Ne priprema mi da jedem na vrijeme, a ja sam je nekoliko puta opomenuo. Ona jednostavno nije htjela da me sluša”, vajkao se on na sudu.

“Ne vidim svrhu da čuvam ženu koja me izgladnjuje. Dosta mi je svega”, rekao je Adekoja.

Njegova supruga je odbacila sve njegove optužbe, tvrdeći da je sve to izmislio kako bi se oženio drugom ženom.

Sudija Olu Adebiji je, ipak, donio odluku da razvede njihov brak: “Sud je u više navrata pokušavao da pomiri njihove razlike, ali svi ti napori nisu dali nikakve rezultate”.

Vjeruje se da je ovo prvi put da je jedan brak razveden zbog kašnjenja večere, mada Nigerijcima nisu strani najbizarniji povodi za razvod.

Godine 2008, jedan propovjednik bio je primoran da se razvede od 82 od 86 svojih žena, kako bi bio u skladu sa islamskim zakonom koji propisuje da muškarac može da ima najviše četiri žene.

Nigerijski sajt “Šugar dejli” napravio je spisak najčudnijih zahtjeva za razvod koji su podnijeti poslednjih godina. Među njima je zahtjev koji je jedan 32-godišnji biznismen uložio samo nekoliko sati nakon raskošnog vjenčanja, kada je otkrio da mlada koristi jastuče kako bi povećala obim svoje zadnjice.

Razvod je odobren i ženi koja je tvrdila da njen suprug često vrši nuždu u loncima i šerpama kada se napije.

Jedan Nigerijac se razveo nakon pet godina braka navodeći kao razlog to što se tašta i tast miješaju kada je tuče ženu. (Nezavisne)

Možda vam se svidi

Comments are closed.