Nekoliko stotina Kakanjaca na dženazi ispratilo Harisa Begića

Danas je u mjestu Bičer kod Kaknja obavljena dženaza Harisu Begiću (38) koji je podlegao u Kliničkoj bolnici Mostar, na Odjelu za anesteziju i reanimaciju.

On je, podsjetimo, upravljajući automobilom Volkswagen Jetta prošlog petka izletio s ceste u selu Grabovica te se zabio u zaštitnu ogradu koja je bukvalno prošla kroz vozilo.
Njegov suvozač je do dolaska vatrogasaca uspio sam izaći iz auta, dok je Begić ostao prikliješten, a nakon izvlačenja iz vozila, odmah je kolima Hitne pomoći prebačen u mostarsku bolnicu.

Iako se tada činilo da ga je šina od ograde tek zakačila po glavi, kako je u u prvi mah i plasirano, on je, nažalost, zadobio povrede opasne po život.
Na dženazi je bilo prisutno više stotina prijatelja i poznanika Harisa Begića, očito tužni zbog prerane smrti njihovog prijatelja ali i dobrog čovjeka koji je svima izlazio u susret. Njegov otac Derviš je bio vidno shrvan i samo su trenuci ovog dobrog čovjeka djelili da ne ispusti suzu tuge za svojim sinom. Iza Harisa su ostali njegova žena i dva sina, obojica učenici osnovne škole.

 

kakanj-x

Možda vam se svidi

Comments are closed.