Nekoliko lica pobjeglo iz Imigracionog centra

“Brzom reakcijom službenika obezbjeđenja imigracionog centra Službe za poslove sa strancima, upotrebom sredstava prinude, spriječeno je bjekstvo devet lica. Šest lica je uspjelo preskočiti ogradu i uputiti se u nepoznatom pravcu. Radi se o licima kojima je izrečena mjera protjerivanja i koji se nalaze u postupku readmisije. Navedena lica nemaju utvrđen identitet, a prema njihovoj sopstvenoj izjavi, riječ je o tri državljanina Libije, dva državljanina Alžira i jednom državljaninu Sirije. Na širem pojasu oko imigracionog centra, službenici obezbjeđenja i pratnje uspjeli su pronaći i vratiti dva odbjegla lica, državljane Libije i staviti ih pod nadzor u imigracioni centar. Za četiri preostala lica potraga je u toku, o čijem bjekstvu su obaviješteni, MUP Republike Srpske, MUP Kantona Sarajevo i terenski centri Službe u cilju njihovog pronalaska”, saopšteno je iz Imigracionog centra.

“Napominjemo da se ovdje ne radi o pet lica koja bi mogla predstavljati prijetnju bezbjednosti Bosne i Hercegovine, a koja su stavljena pod nadzor u imigracioni centar i kojima je Služba donijela rješenje o protjerivanju i zabrani ulaska u BiH. Navedena lica nisu učestvovala u pokušaju današnjeg bijega i nalaze se pod nadzorom u imigracionom centru”, stoji u saopštenju, prenosi “NAP“.

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar