Nekoliko ideja za zrele dame koje žele skinuti godine: Trendi frizure s kojima ne možete promašiti

Starenje je neizbježan proces, a godine korištenja različitih boja za kosu, ravnanja ili feniranja također se jasno vide i na kosi koja ne izgleda jednako kao npr. u dvadesetima.

Smanjenje razine melanina donosi i sve veći broj sijedih vlasi, posebno nakon 50. godine, dok u dobi iznad 60, zbog smanjenja razine nekih hormona, dolazi i do rijeđenja kose.

Kako se mijenjaju izgled i stanje kose, njega koja je vrijedila kad smo bili mlađi više ne vrijedi te svakako treba promijeniti beauty rituale.

Procesom starenja mijenja se tekstura kose pa sijede vlasi izgledaju deblje od drugih i neposlušnije su za oblikovanje, stoga se svakako preporučuje korištenje hidratizujućih preparata, piše “tportal“.

Sijede vlasi često izgledaju suho, što je rezultat smanjenog lučenja lojnih žlijezda u folikulu dlake, a ovo je još više vidljivo na dugoj kosi – što je i razlog da se mnoge žene iznad 50 odlučuju za kraće varijante frizura.

Kratka kosa, ističe stilistica Valerie Maine iz Redkena, definitivno skida godine.

‘Kraća kosa često je jednostavnija za oblikovanje, a može, naravno samo ako je dobro ošišana, dati dojam punije i gušće frizure’, objasnila je Maine.

Jedan od najefikasnijih načina na koje to možemo učiniti, ističu stilisti, osvježiti je frizuru bojom, pramenovima, dužinom ili zašto da ne – šiškama.

Ipak, trebate znati kako kratka kosa traži više brige nego duža, a ako se odlučite za promjenu, neka frizer uzme u obzir strukturu kose i vašu beauty rutinu.

‘Neka frizura naglasi dijelove lica koji vam se najviše sviđaju, npr. oči, usne ili jagodice’, kaže Soons.

Možda vam se svidi

avatar