Nedovoljno za pobjedu: Kakanjka Azra Goga postigla dva pogotka u porazu ŽNK Čelik

Danas u Goraždu odigrano je prvo kolo ženske lige FBiH.Igračice Čelika i pored napornog puta, neuslovne vožnje povele su u 4. minuti golom Kakanjke Goga Azre na asistencuju Kulalić Sajre . Domaće igračice pred finiš prvog poluvremena su izjednačile na 1 : 1 , i kada se čekao zvižduk za kraj prvog poluvremena lošim ispucavanjem lopte domaće igračice koju je igračica Čelika Durmo Ilma ustopala i od prve pružila Goga Azri koja ponovo pogađa mrežu domaćih i postavlja konačan rezultat prvog poluvremena 1:2 za Čelik.

Početak drugog poluvremena igračice Čelika su ušle opušteno i sa mnogo grešaka u srednjoj i zadnjoj liniji , domaće igračice su iskoristile i izjednačile na 2:2.

Kada igračice Čelika ne koriste dvije dobre prilike i pomislile da nose bod kući , domaće igračice prave brzu kontru i postižu pogodak za konačan rezultat 3:2.

Iz kluba napominju da igračice Čelika igraju prvu ligu FBiH, ali postavlja se pitanje hoće li morati napustiti rang takmičenja, što bi naravno bila šteta i sramota ?!

Utakmica u Goraždu od strane sudija i delegata, kao i od obe ekipe djevojaka odsuđeno i odigrano fer i korektno.

 

Možda vam se svidi

Leave A Reply