“NAŠI RADNICI SU ŠOKIRANI”: Direktor Zavoda Pazarić “spreman da se žrtvuje”

Redžep Salić, direktor Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić koji je u fokusu javnosti posljednjih dana nakon šokantnih fotografija koje je objavila poslanik Naše Stranke Sabina Ćudić, jutros je komentarisao cijelu situaciju.

“Ne mogu da tvrdim da su slike montirane, ali glede naših radnika koji su čestiti… Gospođa Sabina je dobila fotografije, Tužilaštvo je pokrenulo postupak, pokrenuli smo istražni postupak unutar firme. Svi će dati izjavu, radnice su šokirane. Imamo izvještaj Komisije u kojem stoji da ništa nije neregularno, te da je fiksacija dozvoljena, naravno nije vezivanje za radijatore”, rekao je Salić za “N1“.

On je istako da scena vezivanja djeca nema od kada je on došao u Zavod.

“Od onog momenta od kada sam ja došao, apsolutno tvrdim da nema”, dodao je.

Spreman je žrtvovati sebe ukoliko je ikada išta naredio.

“Ne mogu da tvrdim šta je rađeno prije mene. Ukoliko sam ja nešto naredio, istog momenta sam spreman da sebe žrtvujem za bilo šta. Žene koje rade dole su njima kao majke, koja bi majka zavezala dijete? Neka kažu ko je to uradio. Štićenici su fizički sputavani samo onda kada su u stanju da povrijede sebe ili druge. Fiksacije su pod supervizijom ljekara ili psihijatra”, rekao je Salić.

Izvor

Možda vam se svidi

Leave A Reply