NASER ORIĆ SLOBODNO ŠETA PO SRBIJI – “Aferim na hrabrosti komandante!”

On je postavio dvije fotografije, jednu kako planinari na vrhu Pašine ravni, iznad Valjeva, a drugu iz kafane u Užicu, gdje uživa sa pjevačem Avdom Huseinovićem.

Kako navodi srbijanski “Kurir“, Huseinović je inače blizak Oriću i na Facebooku ga često brani na društvenim mrežama i oštro napada srbijanske medije kada pišu da je Orić krvnik, iako mu se, kako navodi “Kurir”, na teret stavlja mučenje i ubistvo 2.000 Srba u Srebrenici i Bratuncu.

Avdo HuseinovicNaser OricU Uzicu zavicaju vecine bosnjaka Podrinja i Posavine.

Gepostet von Naser Orić ratni Komandant odbrane Srebrenica am Freitag, 15. März 2019

Nakon što je postavio fotografije da slobodno šeta po Srbiji, Orićevi Facebook prijatelji su to prokomentarisali “Selam za gaziju Nasera svaka čast gazi Srbijom”, “U srce četništva… Aferim na hrabrosti komandante!” i druge u kojem ga slave.

Nakon oslobađajuće presude u Sarajevu 2018. godine, zvaničnici u Beogradu izjavili su da potjernica za Orićem ostaje na snazi.

Vrhovi Pasine ravni, iznad Valjeva.

Gepostet von Naser Orić ratni Komandant odbrane Srebrenica am Sonntag, 17. März 2019

Naime, Tužilaštvo u Beogradu raspisalo je međunarodne poternice za ratnim komandantima Srebrenice Naserom Orićem i Hakijom Meholjićem u februaru 2014. godine zbog sumnje da su počinili ratni zločin nad srpskim stanovništvom u Srebrenici 1992. godine u selu Zalazje u Donjim Potočarima.

Možda vam se svidi

Leave A Reply