Naser Orić o srbijanskom ministru Stefanoviću: “To je običan balavac”

Što se tiče tih poruka da bi trebao pogledati neke zatvore, želim naglasiti da je taj ministar obični balavac i dok sam ja hodao po tim zatvorima, on nije znao za njih, rekao je Orić.

Od jučer mediji u BiH i regionu pišu o tome kako je Naser Orić, nekadašnji komandant Armije Republike Bosne i Hercegovine, bio na području Srbije. Posebno burno su reagirali srbijanski mediji pitajući se kako je Orić za kojim je Srbija raspisala potjernicu ušao u Srbiju.

Naime na Facebook je objavljena fotografija koja je kako se tvrdi snimljena u jednom restoranu u Užicu.

Orićev boravak u Srbiji poprilično je naljutio Nebojšu Stefanovića predsjednika Vlade Srbije i ministra unutrašnjih poslova. On je kazao, pišu srbijanski mediji da za Orića ima posebnu preporuku odnosno da što prije vidi unutrašnjost zatvora u Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Požarevcu ili Nišu.

Orić je sinoć gostovao u Upitniku “Hayat” TV-a. Međutim, nije ni potvrdio, a ni demantirao priče da je bio na području Srbije.

“Ja sam slobodan čovjek mogu da hodam gdje hoću. Neću reći jesam li tamo bio ili nisam. A što se tiče tih poruka da bi trebao pogledati neke zatvore, želim naglasiti da je taj ministar obični balavac i dok sam ja hodao po tim zatvorima, on nije znao za njih. Sve ovo što se posljednjih dana dešava u Srbiji on ne zna gdje mu jer glava, a gdje stražnjica a mora nešto pričati. Neka se bavi svojim poslom i ostavi Nasera Orića na miru. Ja imam prijatelja i Srba i to ne krijem”, kazao je, između ostalog, Orić za “Hayat” TV.

Kompetan njegov odgovor na polemiku o tome da li je bio u Srbiji ili ne, pogledajte u priloženom videu:

Možda vam se svidi

Leave A Reply