Napadnut općinski inspektor na Gradskoj pijaci

I protekle subote Odsjek za inspekcije Općine Kakanj vršio je kontrolu posjedovanja odobrenja za rad kod prodavača tekstilne i druge robe na prostoru tzv. tekstilne pijace koja se nalazi iznad OŠ „Hamdija Kreševljaković“ u Kaknju.

Kontrolisana su ukupno 24 prodavača, i to 17 iz Kaknja, 4 iz Zenice, jedan sa Ilidže i jedan iz Bosanske Krupe. Uručeno je 6 prekršajnih naloga.

Prilikom inspekcijske kontrole zabilježeni su verbalni napadi na inspektore, vrijeđanja, napuštanje štandova, davanje netačnih podataka o identitetu…

Obzirom da je kontrola vršena uz asistenciju policije, utvrđen je tačan identitet svih kontrolisanih lica zahvaljujući policijskim provjerama baze podataka.

Na prostoru tzv. tekstilne pijace u Kaknju subotom, ali i drugim danima, prodaju vrši oko 80 prodavača, od čega 20 iz Kaknja, a 60 iz drugih općina, najviše iz Visokog i Zenice.

Na gradskom šetalištu izvršena je inspekcijska kontrola tokom koje je zatečeno jedno lice iz Zenice kako vrši bespravno zauzimanje javne površine u svrhu prodaje robe. Po dolasku inspekcije lice je pobjeglo sa lica mjesta, no inspekcija ima podatke o identitetu ovog lica obzirom da je i prije desetak dana zatečeno kako na istom mjestu vrši bespravno zauzimanje javne površine. Inspekcija je napisala prekršajni nalog.

Protekle subote općinska inspekcija je u prostoru kakanjske „zelene“ pijace zatekla jedno lice kako kuha i prodaje čajeve i kafu. Obzirom da se radi o bespravnom obavljanju ugostiteljske djelatnosti kojom se u položaj nelojalne konkurencije dovode okolni registrirani ugostiteljski objekti, inspekcija je o ovom slučaju izvijestila nadležnu kantonalnu ugostiteljsku inspekciju.

Možda vam se svidi

Comments are closed.