Nakon ubistva Salema Murtića: Jozo Bošnjak se brani sa slobode

Salem Murtić iz Kaknja, koji je pronađen mrtav u mjestu Podbjelavići pored regionalnog puta u noći sa petka na subotu, 50 minuta iza ponoći, preminuo je usljed iskrvarenja od uboda nožem u nogu. Iako se isprva mislilo da se radi o klasičnom ubistvu, kasnije je utvrđeno da je došlo do sukoba dvojice prijatelja koji su bili u pripitom stanju, a potom i fizičkog obračuna te ranjavanja Murtića.

Policija je brzo nakon pronalaska Murtićevog tijela uhapsila Jozu Bošnjaka iz sela Bištrani, koji se, kako ističe naš izvor blizak istrazi, zasada sumnjiči da je počinio ubistvo. Prilikom hapšenja, kod njega je pronađen nož sa tragovima krvi.

On je saslušan u Policijskoj stanici Kakanj, a potom i Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, odakle je sproveden u Kantonalni sud Zenica gdje mu je sudija za prethodni postupak odredio mjeru zabrane napuštanja mjesta prebivališta. Također, oduzete su mu putne isprave i lična karta, te naloženo javljanje svakih 15 dana u prostorije Policijske stanice Kakanj.

Kako nezvanično saznajemo iz izvora bliskih istrazi, svemu je prethodila svađa Murtića i Bošnjaka u automobilu golf, registarskog broja 306-K-782, odakle je Murtić izbacio prijatelja i fizički ga napao.

Potom je, kako se pretpostavlja, Murtić izvadio nož i krenuo prema Bošnjaku, pa je došlo do naguravanja. Bošnjak je u jednom momentu oteo nož i ubo Murtića u nogu. Poslije toga mu je navodno i pomogao da sjedne u automobil, a onda se udaljio noseći nož sa sobom.

Murtića, koji je podlegao od iskrvarenja, s obzirom na to da mu je presječena arterija, pronašli su slučajni prolaznici i o tome putem telefona obavijestili policiju. Na mjestu pronalaska tijela uviđaj su izvršili dežurni tužilac i službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ZDK-a.

Oslobođenje

Možda vam se svidi

Comments are closed.