Nakon što je ubio suprugu i njene roditelje: “Da ima i malo savjesti objesio bi se ili skočio u Dunav”

Naime, srbijanska policija je u čitavom gradu, a patrole danonoćno stoje ispred kuće Pajića, u kojoj se desio masakr, ali i ispred kuće Jankovića.

Kako “Alo!” saznaje, Goranovi i Mirjanini sinovi, stari tri i 10 godina, koji su prisustvovali jezivom zločinu, nalaze se kod svoje ujne, odnosno žene Mirjaninog brata.

“Zasad se dobro drže. Mlađi pita gdje je mama, a stariji samo šuti”, kaže jedan rođak Pajića koga su novinari juče zatekli u Ulici Petefi Šandora, ispred kuće u kojoj se desio pokolj.

Podsjetimo, u petak ujutru Goran Janković došao je u roditeljsku kuću svoje supruge.

“Prema dosadašnjim saznanjima, pretpostavljamo da je Goran prvo upao u sobu gdje je Branislav spavao i da je prvo njega ubio. Branislav je bio krupan i da je bio budan, sigurno bi uspio da ga savlada. Kad je ubio tasta, počeo je da se iživljava nad svojom ženom, udarajući je po glavi. Jednostavno, monstrum nije mogao da se pomiri s tim da ga je napustila, da hoće da se razvede i da ga je poslije batina koje je dobila 11. maja prijavila policiji”, kaže izvor i nastavlja:

“Sve je to gledao njihov desetogodišnji sin, koji je spavao s mamom u krevetu. Dijete je počelo da plače i da ga moli da prestane, ali on nije mario za njega, kao ni za drugog sina, koji je spavao s bakom. Kad je bio siguran da je Mirjana mrtva, krenuo je iz kuće, ali je naletio na taštu i ubio je. Monstrum je nakon zločina pobjegao i još uvijek niko ne zna gdje je”.

U njegovoj roditeljskoj kući, osim srbijanske policije, juče nije bilo nikoga.

“Svi se plašimo zato što nije uhapšen. Ko zna gdje je ludak. Možda je ilegalno prešao granicu ili se skriva na nekom salašu ili u nekom stanu. Ipak, mislim da se negdje ubio, objesio ili skočio u Dunav. Da ima i malo savjesti, to bi uradio”, pričaju preplašene komšije i rođaci.

Živko Šolaja, prijatelj ubijenih Pajića, kaže da oni nikad nisu pokazivali da imaju probleme sa zetom.

“Niko ništa nije slutio. Nada je znala sve da sasluša i da posavjetuje, a od nas niko nije znao za njenu muku. Uvijek je bila tu za nas, a mi, nažalost, nismo znali da njoj treba pomoć. Kad bi mi ubica sada pao šaka, vjerujte mi, golim rukama bih ga zadavio”, kaže Šolaja.

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar