Nakon što je priznao zločin: Jednomjesečni pritvor za Safeta Jonuzija

Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Zenici Enes Malićbegović danas poslijepodne je saslušao osumnjičenog Makedonca Safeta Jonuzija (18) i odredio mu pritvor od trideset dana. Drugi uhapšeni, također Makedonac Avon Valon (17) nije ni bio predmet istrage, jer je on samo bio u društvu osumnjičenog i nije učestvovao u ovom događaju.

Pritvor Jonuziju je određen na zahtjev kantonalnog tužioca Mesuda Mustafića koji je u jutarnjim satima saslušao ovog makedonskog državljanina pod sumnjom da je počinio krivično djelo ubistvo u sticaju sa pokušajem ubistva. Jonuzi je saslušan u pratnji advokatice Azijade Mujkić.

U Sudu i Tužilaštvu nam je potvrđeno da je za sada jedina osumnjičena osoba iz ovog slučaja Safet Jonuzi, dok se učešće drugih osoba tek istražuje i prema tome će se i kvalifikovati težina djela.

Podsjetimo, Jonuzi je osumnjičen da je ubio Kenana Muhovića (22), a teško ranio Sadmira Šabića (34), nakon prepirke koja je usljedila nakon što su dvojica Kakanjaca prišli djevojci koja je bila u društvu Makedonaca.

Možda vam se svidi

Comments are closed.