Nakon što je pretukao sudiju: Hrvatski bokser doživotno suspendiran i u pritvoru

Hrvatski juniorski boksački reprezentativac Vido Lončar, koji je u ponedjeljak navečer nakon poraza na Europskom prvenstvu u Zagrebu fizički napao poljskog suca Macieja Dziurgota i nanio mu teške tjelesne ozljede, doživotno je suspendiran od strane Hrvatskog boksačkog saveza i nalazi se u pritvoru, javila je Hina.

Nesvakidašnji incident dogodio se u ponedjeljak navečer u zagrebačkom Domu sportova, gdje je u tijeku juniorsko Europsko prvenstvo za boksače.

Hrvatski reprezentativac u kategoriji do 81 kg Vido Lončar, koji je poražen tehničkim nokautom u drugoj rundi od Litavca Baniulisa Algirdasa, prije proglašenja pobjednika udario je suca Macieja Dziurgota u glavu, a kad je ovaj završio na podu, Lončar mu je zadao još sedam udaraca u tijelo, prije nego što su priskočili bodovni suci i doslovno izvukli pomahnitalog hrvatskog boksača iz ringa.

Nesretni poljski sudac završio je u bolnici s teškim tjelesnim ozljedama, a cijeli je slučaj prijavljen policiji te je Lončar završio u pritvoru. Uslijedila je brza reakcija Hrvatskog boksačkog saveza koji je Lončaru, članu BK Sesvete čiji je utemeljitelj predsjednik HBS-a Bono Bošnjak, izrekao doživotnu zabranu bavljenja boksom, a još se očekuje i očitovanje Europske boksačke konfederacije.

“Ovo je najgore što nam se moglo dogoditi. Ovo je sramota za Zagreb i Hrvatsku, a boksačkom sportu je nanesena velika šteta. Sav trud koji smo uložili u organizaciju ovog prvenstva i podizanje imidža hrvatskog boksa uništen je u nekoliko sekundi”, izjavio je glavni tajnik HBS-a Marko Marović.

Možda vam se svidi

Comments are closed.