Nakon samospaljivanja u njihovim prostorijama, oglasili se i iz Općine Kalesija

Nakon što je 62-godišnji I. O. iz Gornje Kalesije danas u prostorijama Općine Kalesija pokušao počiniti samoubistvo spaljivanjem, oglasili su se i iz Općine.

Kako je saopćeno, riječ je o osobi koja je odranije poznata organima gonjenja zbog nasilja u porodici i alkoholizma.

– Zahvaljujući prisebnosti i brzoj reakciji uposlenika Općine, izbjegnuta je veća tragedija. Općinski načelnik Sead Džafić izražava žaljenje zbog ovog nemilog događaja – kazali su iz Općine, te dodali kako će kako će konačan stav o događaju dati organi koji rade na uviđaju.

Šezdesetdvogodišnjak je u veoma teškom stanju prevezen u Univerzitetski klinički centar u Tuzli, gdje je smješten Jedinici intenzivne njege na Klinici za anesteziju i reanimatologiju. Kako saznajemo, 30 posto površine njegovog tijela zahvaćeno je povredama, te je on, između ostalog, priključen i na aparat za disanje.

Do incidenta je došlo 12.25 sati u Kabinetu općinskog načelnika, kada se I. O. polio benzinom, a potom zapalio. Uposlenici Općine su mu odmah priskočili u pomoć, ali su i oni tom prilikom povrijeđeni, te su prebačeni u Dom zdravlja, kako bi im se ukazala ljekarska pomoć.

Kako pišu lokalni mediji, I. O. je i ranije prijetio da će se zapaliti ukoliko mu ne ispune određene zahtjeve, a incidente je pravio i u drugim objektima, gdje je također prijetio paljenjem. Motiv ovog događaja još nije poznat.

Možda vam se svidi

Leave A Reply