Nakon Reala, Atletica i Manchestera, talentovani Turčin potpisao za NK Čelik

0

Nakon probe koja je trajala dvije sedmice, za NK Čelik je uspio ostvariti suradnju te potpisati ugovor 18-godišnji talenat iz Turske Yunus Gulnar.

Yunus je stigao u Zenicu prije dvije sedmice i odmah počeo sa probom u NK Čeliku. Odradio je nekoliko treninga u Zenici i odigrao protiv Goražda na domaćem terenu gdje je ostavio dobar dojam. Nakon toga ide na pripreme sa seniorskim timom NK Čelika gdje je svojim zalaganjem uspio zadovoljiti stručni štab.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Yunus Gülnar u dresu NK Čelika,odigrao 20 minuta nakon čega je ostavio dobar dojam kako treneru Paviću, tako i gledaocima koji su posmatrali. (Foto:Amar Dela DELIĆ/Global Info)

Talentovani Turčin je potpisao ugovor do kraja ove sezone u kojoj će trenirati sa seniorima, a igrati za juniorsku selekciju kako bi fizički ojačao te bio spreman za seniorske utakmice ukoliko ostane u istom klubu.

”Napokon sam potpisao ugovor za NK Čelik. Mnogo hvala Cevat Köprübasiu,Elviru Boliću, Refiku Begiću, Arda Turanu, Kadirhanu Cil, Omaru Tipura i drugima”, Izjavio je Yunus.

Yunus je prije potpisa izjavio za medije kako je imao mnogo ponuda iz jačih država, ali je zavolio Bosnu i Hercegovinu te želi nešto za nju i uraditi, a NK Čelik pruža tu šansu.

Da podsjetimo, Yunus se počeo nogometom baviti čak sa 4 godine, doktori su mu rekli da se mora baviti nekim sportom.Počeo je trenirati u manjem timu, a onda je prešao u Genk, a prije toga je igrao za Bekšitaš, Manchester City, Real Madrid i Atletico Madrid.Kako Yunus tvrdi, skauti su ga posmatrali i predlagali akademijama najvećih klubova.