Nakon Reala, Atletica i Manchestera, talentovani Turčin potpisao za NK Čelik

Nakon probe koja je trajala dvije sedmice, za NK Čelik je uspio ostvariti suradnju te potpisati ugovor 18-godišnji talenat iz Turske Yunus Gulnar.

Yunus je stigao u Zenicu prije dvije sedmice i odmah počeo sa probom u NK Čeliku. Odradio je nekoliko treninga u Zenici i odigrao protiv Goražda na domaćem terenu gdje je ostavio dobar dojam. Nakon toga ide na pripreme sa seniorskim timom NK Čelika gdje je svojim zalaganjem uspio zadovoljiti stručni štab.

Yunus Gülnar u dresu NK Čelika,odigrao 20 minuta nakon čega je ostavio dobar dojam kako treneru Paviću, tako i gledaocima koji su posmatrali. (Foto:Amar Dela DELIĆ/Global Info)

Talentovani Turčin je potpisao ugovor do kraja ove sezone u kojoj će trenirati sa seniorima, a igrati za juniorsku selekciju kako bi fizički ojačao te bio spreman za seniorske utakmice ukoliko ostane u istom klubu.

”Napokon sam potpisao ugovor za NK Čelik. Mnogo hvala Cevat Köprübasiu,Elviru Boliću, Refiku Begiću, Arda Turanu, Kadirhanu Cil, Omaru Tipura i drugima”, Izjavio je Yunus.

Yunus je prije potpisa izjavio za medije kako je imao mnogo ponuda iz jačih država, ali je zavolio Bosnu i Hercegovinu te želi nešto za nju i uraditi, a NK Čelik pruža tu šansu.

Da podsjetimo, Yunus se počeo nogometom baviti čak sa 4 godine, doktori su mu rekli da se mora baviti nekim sportom.Počeo je trenirati u manjem timu, a onda je prešao u Genk, a prije toga je igrao za Bekšitaš, Manchester City, Real Madrid i Atletico Madrid.Kako Yunus tvrdi, skauti su ga posmatrali i predlagali akademijama najvećih klubova.

Možda vam se svidi

Comments are closed.