Nakon ostavke Nermina Mandre: Vršilac dužnosti načelnika Aldin Šljivo, mladi uspješni menadžer koji je javnu ustanovu za kulturu i sport doveo iz faze predstečaja do fascinirajućih rezultata i predsjednik Odbojkaškog kluba „Kakanj“ – jednog od najtrofejnijih klubova u BiH

Na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Kakanj dosadašnji načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra dao je ostavku na ovu dužnost zbog odlaska na dužnost zastupnika u Zastupničkom danu Parlamentarne skupštine BiH.

Općinsko vijeće Kakanj je za vršitelja dužnosti načelnika imenovalo Aldina Šljivu, dosadašnjeg direktora Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj.

Aldin Šljivo je rođen 30. novembra 1987. godine u Zenici. Osnovnu i srednju školu završio je u Kaknju, a Ekonomski fakultet u Zenici. Profesionalnu karijeru počinje u GTUD „DEELA“d.o.o Kakanj gdje je radio kao pripravnik, a potom i kao referent i rukovodilac ekonomskih poslova.

2015. godine biva imenovan na funkciju direktora Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj. Ustanova za kulturu i javno preduzeće za sport koje će biti poslije pripojeno ustanovi tada su bili gotovo pred stečajem, da bi dolaskom Aldina Šljive za direktora doživjeli sjajne rezultate rada i poslovanja, obnovu dvoranskih kapaciteta, proizvodnju i “izvoz” kulturnih proizvoda, oživljenje ponude Ponijera, osnivanje Muzeja Kaknja i Gradske galerije, izgradnju nove sportske dvorane…

Političku karijeru gradi u OO SDA Kakanj, gdje je obnašao funkciju predsjednika Asocijacije mladih ove stranke, potom predsjednik Asocijacije mladih na kantonalnom nivou, a trenutno je potpredsjednik Opštinskog odbora ove stranke. Vijećnik je u Općinskom vijeću Kakanj u dva mandata. Od 2012. godine obavlja dužnost predsjednika Odbojkaškog kluba “Kakanj 78”.

Možda vam se svidi

Leave A Reply