Nakon odluke izlaska iz EU: David Cameron dao ostavku!

Britanski premijer jutros se obratio Velikoj Britaniji nakon što su njegovi sunarodnjaci odlučili da žele napustiti Europsku Uniju. Najavio je svoj odlazak s premijerske funkcije do listopada ove godine…  S obzirom da je njegova strana doživjela poraz čime je Velika Britanija postala prva zemlja u povijesti koja će napustiti EU, pred Cameronom je bio neugodan zadatak obraćanja građanima Velike Britanije.

Nakon što je istaknuo da je ponosan činjenicom da Britanci mogu donositi toliko bitne odluke za budućnost zemlje te kako se njihova volja mora poštovati, David Cameron najavio je da će do listopada ove godine napustiti premijersko mjesto kako bi u pregovore o izlasku Britaniju vodio netko drugi.

On sam neće pokrenuti 50. članak pregovora za izlazak iz EU, već će to morati učiniti njegov nasljednik. Njegova će uloga do listopada biti, objasnio je, ‘da primiri brod’. Najavio je da će u proces pregovora maksimalno uključiti vlade Škotske, Walesa i Sjeverne Irske, prenosi 24sata.hr.

– Mislim da Britanija može preživjeti izvan Europske unije i da možemo naći pravi način, zaključio je Cameron prije nego što se povukao u svoju rezidenciju. Kroz svoje obraćanje Cameron je rekao da uvjerava investitore i strana tržišta da britanska ekonomija ostaje snažna. Također, obratio se Britancima koji žive izvan Britanije i građanima EU koji žive u Britaniji da za njih neće biti ‘trenutačnih promjena’.

Možda vam se svidi

Leave A Reply