6.8 C
Kakanj
Subota, 8 Maja, 2021

Nakon izljevanja vode iz jezera kod Kaknja: Još se čisti autoput, saobraćaj usporen

Nakon katastrofe koje se u subotu desila usljed klizišta i izlijevanja vode iz vještačkog jezera u mjestu Donji Tičići kod Kaknja još se čisti kolovoz na dionici autoputa A-1 Kakanj – Zenica Jug u mjestu Donji Tičići.

Saobraćaj se na navedenoj dionici odvija sporije, u oba smjera jednom trakom.

Na ostalim putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Frekvencija vozila pojačanog je intenziteta u gradskim centrima. Vozači se upozoravaju na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz, posebno na putevima preko planinskih prevoja, kao i na dionicama koje prolaze kroz usjeke. Izdvajaju se putni pravci: Jajce-Banja Luka, Konjic-Drežnica, Srbljani-Bosanska Krupa, Sarajevo-Foča i Travnik-Karanovac. Na putnim pravcima Glamoč-Mlinište, Prozor-Jablanica i Drežnica-Mostar, skreće se pažnja na povremene jake udare vjetra.

Apeluje se na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Danas se izvode radovi na miniranju terena na magistralnom putu M-5 na lokaciji industrijske zone Gorinčani kod Bosanskog Petrovca. Od 13 do 16 sati, dolazit će do petominutnih obustava saobraćaja.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na tim prijelazima povremeno saobraća usporeno, saopćeno je iz BIHAMK-a.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO