18 C
Kakanj
Nedjelja, 16 Maja, 2021

Nakon izgrađena tri uskoro izgradnja i četvrtog igrališta u MZ Kakanj II

Nakon izgradnje igrališta u blizini Đuđinog mosta kojeg su zajedno izgradili Općina Kakanj i Tvornica cementa, te igrališta kod pošte čiju izgradnju finansira naša bratska općina Aliaga, kakanjski mališani će uskoro dobiti još jedno igralište. Naime, u toku je izrada projekta za dječije igralište u MZ Kakanj II koje će biti izgrađeno na zelenoj površini uz postojeći školski poligon OŠ “Mula Mustafa Bašeskija”, preko puta poslovnog subjekta Pekar Delibašić.

Izgradnju igrališta će finansirati Tvornica cementa Kakanj.

Foto: Detalj sa otvaranja igrališta kod Đuđinog mosta
Foto: Detalj sa otvaranja igrališta kod Đuđinog mosta

Ovakvim i sličnim projektima Tvornica cementa Kakanj pokazuje puno više od društvene odgovornosti. Na ovaj način pokazuje se senzibilitet prema građanima Kaknja, a posebno prema kakanjskim mališanima kojima se izgradnjom igrališta i sportskih poligona omogućava da bezbrižno i zdravo odrastaju u lijepom i ugodnom okruženju.

Hvala Tvornici cementa Kakanj, istinskom prijatelju kakanjske lokalne zajednice.

Podsjetimo, Tvornica cementa Kakanj je izgradila i igralište u naselju Doboj, preko puta ulaza u kakanjsku cementaru.

Prošle godine Općina Kakanj je izgradila sportski poligon i dječije igralište u naselju Zgošća.

U ovoj godini MZ Kakanj II će, kao i u prošloj, biti veliko gradilište. Naime, prošle godine je izvršeno proširenje mreže daljinskog grijanja u ovoj mjesnoj zajednici, a nakon višegodišnjeg čekanja izvršena je i rekonstrukcija saobraćajnice od lokacije Pojata do škole. U ovoj godini na toj saobraćajnici će biti postavljen završni sloj asfalta, a bit će izvršena i rekonstrukcija puta kroz naselje Albanija.

(Press Općine Kakanj)

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO