Nakon 30 godina: Mještani Papratnice dobili asfalt

Općina Kakanj kroz Program utroška sredstava od koncesija finansirala je radove u visini 49.398,30 KM za asfaltiranje puta u MZ Papratnica. Ovo je prvi asphalt koji je postavljen u dijelu zvano Polje u posljednjih 30 godina.

Mještani u polju Papratnice već trideset godina nisu imala rješenu putnu infrastrukturu u jdnom dijelu mjesne zajednice. Zahvaljujući općinskim vlastima obezbjeđena su sredstva kroz Program utroška sredstava u visini od skoro 49.400 KM kako bi se dionica od preko 700 metara prvi put asfaltirala. Na ovom području nastanjeno je oko pedeset domaćinstava i prvi put će ispred svojih dvorišta imati asphalt.

Eldin Omerhodžić – predsjednik MZ Papratnica
Eldin Omerhodžić – predsjednik MZ Papratnica

Izvođač radova na asfaltiranju ove dionice je firma Trgošped. Mještani su zadovoljni, ali i ogorčeni odnosom koji je prema njima imala JP Autoceste FBIH. Omerhodžić navodi kako su imali mnogo problema sa ovim preduzećem koje nije ispoštovalo svoj dio dogovora.

Pored sfaltiranja dionice duge 740 metara u Polju Papratnice, bit će nanovo asfaltirana kraća dionica dužine 50 metara u selu Papratnica.

Dionica od 50 metara u selu Papratnica
Dionica od 50 metara u selu Papratnica

Mještani su zadovoljni, ali i zahvalni Općini Kakanj koja je uvidjela potrebu izgradnje ovih dionica saobraćajnice kako bi se velikom broju mještala, ali i velikom broju djece, omogućio neometan put do škole, posla, grada …

kakanj-x

 

 

Možda vam se svidi

Comments are closed.