Najveći problem Galaxy S6 je iPhone 6

Sve je super prošlo Samsung – Galaxy S6 je dobio odlične ocjene, a jedine zamjerke tiču se oko user-zamjenjive baterije i ulaza za microSD kartice. Također, veliko ohrabrenje za Samsung je to što su fanovi i korisnici pohvalili poboljšanu tehnologiju i dizajn S6 modela

Prema tome, sada bi trebalo očekivati odličnu prodaju jer su svi preduvjeti tu. No, nije to baš tako jer čini se kako će najveći problem Samsunga biti iPhone 6. Prema “Business Korea”, prodaja iPhone 6 modela ide odlično i u 2015. godini, a Morgan Stanley i Barclays predviđaju kako će Apple prodati 54 miliona iPhone uređaja u ovom tromjesečju, dok neki analitičari iz UBS tvrde kako će taj broj biti još veći – oko 58 miliona.

Business Korea piše kako bi jaka iPhone prodaja mogla ugroziti Samsung i imati negativan utjecaj na prodaju S6 modela. S velikim nestrpljenjem su u Samsungu očekivali lansiranje S6 modela i sada kada je sve OK prošlo, iPhone bi mogao biti “zid” koji će Samsung teško zaobići.

Računica je jasna – što će biti veća prodaja iPhone modela, to će se smanjiti broj potencijalnih S6 kupaca. Mora se priznati kako je to vrlo zanimljiva analiza na koju je vrlo malo ljudi obraćalo pažnju, a u konačnici bi se mogla pokazati vrlo važnom za Samsung. Ili kobnom… (Novovrijeme.ba)

Možda vam se svidi

Comments are closed.