7 C
Kakanj
Utorak, 11 Maja, 2021

Najteža situacija u Zeničko-dobojskom kantonu, dionica puta M-17 neprohodna

Zbog većeg odrona zemlje na kolovoz, potpuno je obustavljen saobraćaj na dionici magistralnog puta M-17 Žepče-Zenica u mjestu Papratnica, saopćeno je iz BIHAMK-a, prenosi bh. novinska agencija Patria (NAP).

Također, zbog većeg odrona jednom trakom uz naizmjenično propuštanje vozila, saobraća se na dionici regionalnog puta R-413 Turbe-Banja Luka (na lokalitetu Ugra).

I dalje je u prekidu odvijanje saobraćaja na dionici magistralnog puta M-18 Dobro Polje-Miljevina. Alternativni pravac je preko Rogatice i Goražda.

Na dionicama M-4 Simin Han-Kalesija (u mjestu Babajići) i M-18 Tuzla-Bijeljina (u mjestu Seljublje), obustavljen je saobraćaj za teretna  vozila preko 3,5 t. Na regionalnom putu R-467 Olovo-Ribnica na snazi je zabrana saobraćaja za vozila preko 12 tona. 

U Sarajevu je usljed pljuska, popavljeno pet objekata u Gladnom Polju na području Općine Ilidža, kazao je Fahrudin Solak, v.d. direktora Federalne uprave civilne zaštite. Ekipe Civilne zaštite su na terenu. On je kazao da je najteža situacija u Zeničko-dobojskom kantonu, gdje su se pojavila klizišta. U Željeznom Polju bujična rijeka odnijela je dio putne komunikacije. 

Jako nevrijeme danas je zahvatilo Zenicu, Mostar, Banja Luku, Bosansku Kostajnicu, Višegrad, Sarajevo, a meteorolozi za sutra najavljuju padavine i upaljen je narandžasti meteoalarm.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO