Najjeftiniji iPhone 6 možete kupiti, uz ugovor, za 199 dolara

Apple je predstavio 2 dugoočekivana iPhone uređaje, jedan sa većim i jedan sa manjim ekranom, odnosno iPhone 6 i iPhone 6 Plus.

iPhone 6 ne posjeduje jasne ivice, a staklo se savija oko oboda kako bi se sastao sa aluminijumskim kućištem.

Oba uređaja posjeduju novi Retina HD displej koji krasi 4.7-inčne (1.334 x 750p) i 5.5-inčne (1.920 x 1.080) ekrane telefona.

iPhone 6 posjeduje debljinu od 6.9 mm, dok je iPhone 6 Plus debeo 7.1 mm, u pitanju su najtanji uređaji koje je Apple do sada napravio, piše B92.

Kompanija je sa novim telefonima predstavila i novi čip-A8 (dual core 1.4GHz). U pitanju je druga generacija 64-bitnog čipa A7 koji je predstavljen sa modelom iPhone 5S. iPhone 6 poseduje 1GB RAM-a, dok će 6 Plus dolaziti sa 2GB RAM-a.

A8 čip je do 25 odsto brži kada je brzina procesiranja u pitanju i nudi 50 odsto bržu grafiku, pritom donoseći energetsku efikasnost koja je za 50 odsto bolja u odnosu na prethodnika.

Sve ovo znači da je novi iPhone 50 odsto brži od svog prethodnika, dok je grafika 84 puta brža. Sve ovo će napajati baterije od 1.810 i 2.915 mAh.

Kompanija je predstavila i obavljanje glasovnih poziva uz pomoć WiFi mreže u slučajevima kada je internet bežični signal bolji od signala telefona.

Kada je kamera u pitanju, iPhone posjeduje 8MP iSight kameru sa ƒ/2.2 blendom i potpuno novim senzorom, kao i Focus Pixel – tehnologiju koja je do sada mogla da se nađe isključivo na profesionalnim DSLR aparatima.

Oba uređaja mogu da snimaju 1080p video sa 30 i 60 frejmova po sekundi, kao i usporeni video sa 120 i 240 frejmova po sekundi.

iPhone 6 posjeduje digitalnu stabilizaciju slike, dok iPhone 6 Plus ima optičku stabilizaciju.

Kada je cijena u pitanju, iPhone 6 će koštati 199 dolara (16GB), 299 dolara (64GB) i 399 dolara (128GB) uz dvogodišnji ugovor, dok će iPhone 6 Plus koštati 100 dolara više u svakoj konfiguraciji.

Isporuke počinju 19. septembra.

Kada je iOS 8 u pitanju, svi vlasnici modela 4S i novijih moći će da ga besplatno preuzmu od 17. septembra.

Kompanija je predstavila i Apple Pay, potpuno nov sistem plaćanja putem mobilnog uređaja. Sve što je potrebno da bi se kupio proizvod jeste prelazak prsta preko čitača otiska prstiju.

Apple je potvrdio i postojanje NFC-a, ali i novog čipa nazvanog Secure Element koji vrši enkripciju svih podataka. Apple je predstavio i “potpuno novi proizvod koji će redefinisati ono šta ljudi žele od ove kategorije uređaja” – Apple Watch pametni sat.

Apple Watch je precizan do plus ili minus 50 milisekundi i dolazi sa brojnim dodacima, a izrađen je od nerđajućeg čelika i safirnog stakla.

Aplikacije su dizajnirane za “laganu” interakciju tako da korisnicima na raspolaganju neće biti kompletne aplikacije.

Tu je i S1 čip koji u minijaturi nudi kompletan kompjuterski sistem na jednom čipu, a na poleđini se nalaze 4 senzora, uključujući i dva infracrvena i merač broja otkucaja srca.

Digital Touch pruža listu prijatelja koje možete zvati, poslati im poruku ili prostim dodirivanjem sredine ekrana učiniti da njihov pametni sat zavibrira.

Notifikacije su suptilne, tako da će moći da im se pristupi prostim podizanjem zgloba, a tu je i integracija sa Siri, ali na osnovnom nivou.

Ukoliko zatražite lokaciju određenog mjesta, mape na satu će vas tamo odvesti uz blago taktilno obavještavanje pri svakom skretanju.

Apple Watch će korisnicima takođe dozvoliti da pregledaju slike, najvjerovatnije one koje se nalaze na iCloudu, a prisutan je i Apple Pay.

Fitnes predstavlja važan deo Appleovog sata. Fitness aplikacija zadužena je za praćenje svih aktivnosti i pokreta, dok će Workout aplikacija služiti kao motivator prilikom treninga.

Apple Watch dolaziće u dvije verzije – velikoj i maloj i u 3 izdanja Watch, Watch Sport i Watch Edition, i svaka će imati sopstvene kaiševe i narukvice, a radiće sa iPhoneom 6 i 6 Plus, iPhoneom 5, 5S i 5C.

Cijena Apple Watcha kreće od 349 dolara i u prodaji će se naći početkom 2015. godine.

Možda vam se svidi

Comments are closed.