Najgori modeli 2014. godine: Ovih 7 telefona zaobilazite u širokom luku!

Stručni časopisi govore o najboljem dizajnu, dualnim SIM karticama i najboljem odnosu performansa za dati novac, ali evo i druge, mnogo korisnije liste.

Poznati sajt Phone Arena sastavio je listu gledajući performanse samo mobilnih telefona poznatih svetskih kompanija. Svaki model je dobio opis zbog čega je loš izbor, a neki su imali sreće da budu pohvaljeni za neku od dobrih funkcija ili nešto što rade dobro.

Dakle, evo modela iz 2014. godine koje svakako zaobiđite:

1. Samsung Galaxy Ace Style

Iako je Samsung tokom godina izdao veliki broj odličnih modela, Galaxy Ace Style je potpuni promašaj. Jeste da nije naročito skup (oko 170 dolara), ali dosta toga je loše. Displej je ispran, ima samo 512 MB RAM memorije zbog čega je spor, nije nimalo stilizovan, i u ruci deluje jeftino.

2. Sony Xperia E1

Sony’s Xperia E1 bi bio sladak, mali smartphone da nema tako lošu plastiku, malo RAM memorije, isprane boje displeja i slabu kameru. Sa druge strane, ima odličan plejer, jak spikerfon i dvojezgarni procesor za pohvalu, kao i Android Jelly Bean, ali cena od oko 200 dolara nije opravdana.

3. Samsung Galaxy Grand Neo

Značajno veći nego već pomenuti Galaxy Ace Style ovo je povoljan petoinčni telefon, ali rezolucija od 168 ppi, u 21. veku?! Tako da bukvalno vidite svaki piksel na ekranu?! Plus, ako Motorola može da proizvede telefon sa HD ekranom za manje od 200 dolara, zašto biste dali 270 za Samsungov Grand Neo, pita se Phone Arena.

4. Sony Xperia M2

U suštini Xperia M2 nije loš telefon. Zapravo, on ima rekordno trajanje baterije, tako da može da vam bude prvi izbor ako vam je ovo bitno. Međutim, imajte na umu njegov loš prijem signala, slabašan displej i lošu kameru. Ovo ne ide u prilog preporuci za cenu od oko 330 dolara.

5. Alcatel OneTouch Idol Alpha

Dok ostali Alcatel OneTouch Idol telefoni nude dosta za relativno mali novac, to sa Alpha-om nije slučaj. Slab procesor, ograničena memorija, loš displej i cena od 400 dolara ne idu zajedno, iako su prethodni Alcatel Idol modeli bili sasvim OK.

6. Nokia X

Lansiran od kompanije koja više ni ne postoji u februaru kao njihov prvi Android namenjen je tržištima u razvoju pa mu se neke greške možda i mogu oprostiti, ali… Nema Google servise, kamera ne dozvoljava da se istinski uživa u fotografijama, displej je loš, performanse takođe. Microsoft i Nokia su to indirektno i priznali, najavivši Nokia X2 samo četiri meseca nakon X modela.

7. HTC Desire 310

Titulu najgoreg telefona u 2014. godini (bar do sada) nosi HTC Desire 310. Preskup je za ono malo što nudi! Za 200 dolara dobijate telefon koji ima užasan zvučik, loše se čuje, displej mu je loš, kamera takođe, a interfejs mešavina Androida i Sense UI.

Možda vam se svidi

Comments are closed.