Najbolji makedonski igrač pred BiH: Naši su ljudi, bit će pravo teško!

Utakmica Bosna i Hercegovina – Makedonija igra se sutra, u Ali Bin Hamad Areni u Dohi, s početkom u 19 sati po lokalnom, ili u 17 sati po bh. vremenu.

Najbolji makedonski rukometaš Kiro Lazarov prezadovoljan je dosadašnjim učinkom njegove reprezentacije, ali je vrlo oprezan pred sutrašnji susret sa selekcijom Bosne i Hercegovine.

-Dobro poznajem reprezentaciju Bosne i Hercegovine, jer pratim njene rezultate, mislim da s trenerom Markovićem rade dobar posao i pobjeđuju velike reprezentacije, a u našem sportu nema onoga da na sreću probijediš. Dolazak na prvenstvo pokazuje da su jaki i moramo igrati oprezno.

59566_59549_mkd-55916

Mi smo zabilježili dvije pobjede, ali imat ćemo jako težak posao protiv Bosne i Hercegovine, jako ih respektiram i cijenim.

Za razliku od prošlosti sada pored pojedinačnog kvaliteta, što su imali i ranije, imaju jako finu igru i tim koji dobro funkcionira, to mi je drago zato što su to naši ljudi i drago mi je što su se prvi put kvalificirali na jedno veliko takmičenje, a svi znamo kako je teško izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo – rekao je za Agenciju FENA Kiro Lazarov.

O svom timu Lazarov napominje da su se odlično pripremili, ali da iz iskustva zna da se nikada ništa ne može planirati i znati šta se sve može dogoditi na velikim takmičenjima.

mkd-sport-2013-makedonski-navivaci-520x262-Evo mi smo do sada zabilježili dvije pobjede i trebalo bi da smo u drugom krugu, zato nam puno znači ova pobjeda protiv Irana, a kada dođu završne utakmice nadam se da ćemo biti jaki i zaigrati kako treba i želimo.

Nismo ostvarili veliku gol razliku s Irancima, ali to na turnirima malo znači, najvažnija su dva boda, pobijedili s 15 ili s golom razlike, ovdje je najvažnije da si ubilježio dva boda.

To je najvažnije skupljati bodove, dizati formu i kada bude trebalo onda da budeš pravi – kazao je Lazarov.

Utakmica Bosna i Hercegovina – Makedonija igra se sutra, u Ali Bin Hamad Areni u Dohi, s početkom u 19 sati po lokalnom, ili u 17 sati po bh. vremenu.

U utorak je ponovno pauza za „B grupu“ u kojoj igramo, a u srijedu je duel sa selekcijom Tunisa.

Izvor:Fena

Možda vam se svidi

Comments are closed.