6.8 C
Kakanj
Subota, 8 Maja, 2021

Najavljujemo: Deveta po redu humanitarna akcija ”Bajramska radost”

Humanitarna akcija prikupljanja novčanih sredstava i prehrambenih i higijenskih namirnica za pomoć porodicama koje žive u teškim materijalnim uslovima na području općine Kakanj pod nazivom ”Bajramska radost” i pred ovaj bajram će biti realizirana. Neformalna grupa građana ”Bajramska radost” Kakanj već petu godinu za redom u Kaknju organizira istoimenu humanitarnu akciju, a ove godine akciju će realizirati zajedno sa općinskim timovima Kakanj udruženja ”Prosvjetitelj” Srebrenica i humanitarne organizacije ”Dirhem” Sanski Most.
U subotu, 2. jula, ako Bog da, ispred Gradske fontane u Kaknju će biti postavljen štand ”Bajramske radosti” sa humanitarnom kutijom, gdje će naši sugrađani moći donirati novčane priloge i prehrambene i higijenske namirnice. Akcija će trajati od 09 do 17 sati, nakon čega će se prikupljene namirnice i novac iskorisiti za pripremu prehrambeno-higijenskih paketa i bajramluka, te će isti biti podijeljeni dan prije bajrama.
Sve prethodne akcije ”Bajramske radosti” su, uz podršku i veliki odaziv naših sugrađana, uspješno realizirane te se organizatori i ovaj put nadaju da će uspjeti obradovati veliki broj naših sugrađana koji žive u teškoj materijalnoj situaciji. Informativni portal kakanj-x.com će i ovaj put biti medijski pokrovitelj akcije.
Pozivamo naše sugrađane da se i ovaj put uključe u ovu plemenitu akciju kako bi zajedničkim snagama obradovali one kojima je pomoć potrebna.
“Naše malo može biti mnogo za one koji nemaju nimalo.”

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO