Najavljene izmjene: Šta će biti s nargilama na području Kantona Sarajevo?

Ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Zineta Bogunić navodi da inicijativu smatra izuzetno korisnom.

Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Bilsena Šahman na šestoj radnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo održanoj 26. marta 2019. godine pokrenula je zastupničku inicijativu “za donošenje propisa kojim bi se korištenje nargile stavilo pod kontrolu”, javlja N1.

U odgovoru zastupnici Šahman, ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Zineta Bogunić navodi da inicijativu smatra izuzetno korisnom.

“Imajući u vidu činjenicu da sve veći broj mladih boravi u objektima u kojim se konzumira nargila Ministarstvo za obrazovanje, nauku je mišljenja da Ministarstvo zdravstva u saradnji sa nadležnim institucijama iz oblasti zdravstva treba preduzeti sve bitne korake da se navedena oblast zakonski uredi. Također, smatramo da se kroz sistemski pristup edukaciji učenika mogu ostvariti značajni rezultati u podizanju svijesti o štetnosti upotrebe nargile i drugih opijata”, navela je ministrica Bogunić.

Poručuju da će u tom smislu Ministarstvo dati potrebnu podršku kolegama iz oblasti zdravstva za realizaciju navedene edukacije u svim školama na području Kantona Sarajevo.

Možda vam se svidi

<b>NAPOMENA:</b>Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar