Najavljena gradnja luksuznijeg paviljona studentskog doma Bjelave

Direktor Studentskog centra otkrio je da će u donjem dijelu paviljona biti smješten moderni islamski centar, a da će u gornjem biti izgrađene sobe u koje će biti smješteno oko 40 studenata

Za renoviranje šestog paviljona na Bjelavama Kraljevina Saudijska Arabija donirala je 300.000 KM Studentskom centru u Sarajevu, piše Oslobođenje.

Tarik Curić, direktor Studentskog centra, rekao je da se dugi niz godina bore za infrastrukturna ulaganja te da mu je drago što je inicijativa studenata prepoznata i uz pomoć donatora realizovana.

– Mi ovdje imamo intelektualce koji će možda za samo pet godina preuzeti ovu državu da je grade i prave iz temelja, koji spavaju u naša dva naselja. Ta djeca trebaju biti svetinja ove države, izjavio je Curić.

Istakao je da će u donjem dijelu paviljona biti smješten moderni islamski centar, a da će u gornjem biti izgrađene sobe u koje će biti smješteno oko 40 studenata ukoliko se odluče za građenje dvokrevetnih soba. Riječ je o luksuznijem smještaju sličnom kao u 2. paviljonu.

Ibrahim Turki, koordinator projekata Saudijske Arabije u BiH, kazao je kako im je želja bila da budu dio ovog dobrog djela i pomognu studentima da imaju adekvatne prostorije, među kojima je i mesdžid, piše Oslobođenje.

Možda vam se svidi

Leave A Reply