6.8 C
Kakanj
Subota, 8 Maja, 2021

Najava velikog događaja u Kaknju povodom Dan nezavisnosti BiH: Magična noć sevdaha – “Sevdalinka u srcu”, nastupaju Sejo Pitić, Hasiba Agić, Vesna Hadžić, Ibro Bublin…

Već  dugi niz godina u Kaknju postoji potreba za organiziranjem večeri sevdaha koja bi okupila ljubitelje sevdalinke. Želja Općine Kakanj i Ju KSC Kakanj je da se sevdalinka vrati u Dom kulture u Kaknju, gdje su ovakvi sadržaji nekada davno bili redovno organizirani.

U cilju da se sevdalinka čuva, obnavlja, prezentira i osvaja srca ljudi, Općina Kakanj i Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj su odlučili da građanima Kaknja za Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine poklone magičnu noć koja nosi naziv „Sevdalinka u srcu 2016“.

Dakle, u okviru aktivnosti obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine,  u subotu  27.februara 2016. godine, u velikoj sali Doma kulture, sa početkom u 19:00 sati, bit će održan koncert sevdaha pod nazivom “Sevdalinka u srcu”.

U programu nastupaju najpoznatija imena naše bosanskohercegovačke estrade: Hasiba Agić, Sejo Pitić, Vesna Hadžić, Bahrija Hadžialić, Ibro Bublin, Lejla Zahirović, Ramiza Milkunić, Džihad Polić, te naše kakanjske sevdalije.

„Nigdje tako ko u Bosni“, „Bosna moja divna mila“, „Mujo kuje“, „Čudna jada“, „Zvijezda tjera mjeseca“, „Moj behare“ „Karanfile cvijeće moje“ samo su neke od numera koje će biti izvedene na ovom koncertu.

Voditelj programa će biti Enver Šadinlija.

Muzička pratnja će biti poznati “Akustiko bend” pod vođstvom Polić Džihada.

Pozivamo sve ljubitelje sevdaha da prisustvuju večeri sevdaha i da zajedno proslavimo Dan nezavisnosti BiH.

Ulaz je besplatan.PLAKAT

(Press Općine Kakanj)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO