Najava: Predstava “Gluha svadba” u Domu kulture Kakanj

Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj obavještava pozorišnu publiku da će se u petak 12.februara 2016.godine, sa početkom u 19:00 sati, u velikoj sali DOma kulture Kakanj, odigrati  predstava “Gluha svadba” Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Ansambl predstava ‘Gluha svadba’ nesumnjivo će nasmijati publiku i to uz mnogo dobrog ritma trubača, svjetlosnih efekata, savršene glumačke igre, komičnih životnih situacija i još puno detalja koji će krasiti ovu predstavu.

 Ovaj pozorišni hit bavi se sudbinom čovjeka na čija se leđa gomilaju silni problemi, ali on, uprkos svemu, traga za slobodom, srećom i ljubavi. Priča je o svakodnevnom životu, ali je predstavljena kroz crni humor koji će ukazati ljudima da su snažni i da se mogu braniti od slabosti društva.
Pozorišna predstava “Gluha svadba” ne daje odgovore, nego postavlja pitanja. Mnogo je takvih pitanja, a tiču se vlasti, osvete, čovjekove potrebe za moći, potrebe da sačuva svoje dostojanstvo i tako dalje.

Pozivamo vas da se smijete, ali i da o svemu tome razmislite. Budućnost je, ipak,  u rukama „malog“, „običnog“ čovjeka.

Režija: LAJLA KAIKČIJA
Scenski pokret i koreografija: THOMAS STEYAERT
Scenografija i kostimografija: SABINA TRNKA
Autor muzike: IGOR KASAPOVIĆ
Dramaturgija: HASAN DŽAFIĆ
Asistent režije: MUHAMED HRUSTANOVIĆ
Producent: HAZIM BEGAGIĆ
Inspicijentica: SABINA GLOGOVAC

igraju

SELMA MEHANOVIĆNUSMIR MUHAREMOVIĆMUHAMED BAHONJIĆMILENKO ILIKTAREVIĆFAKETA SALIHBEGOVIĆ-AVDAGIĆURANELA AGIĆ-BURINALANA DELIĆ,SAŠA HANDŽIĆSABINA KULENOVIĆENES SALKOVIĆIŠTVAN GABOR,MIROLJUB MIJATOVIĆADIS MEHANOVIĆZLATAN ŠKOLJIĆSELMA ĆOSIĆIGDA JARIĆ / LAMIJA PRGUDAEDIN BEGOVIĆALMIR PEKMEZZANIN BERBIĆ

Možda vam se svidi

Leave A Reply