25 C
Kakanj
Utorak, 11 Maja, 2021

Najava: Okupljanje i polazak kakanjskih učesnika ovogodišnjeg “Marša mira”

U utorak, 7. jula 2015. godine, u Gradskom spomen-parku u Kaknju, u 12:00 sati, bit će upriličeno okupljanje građana Kaknja koji će učestvovati u ovogodišnjem Memorijalnom pohodu “Marš mira” od Nezuka u općini Sapna do Srebrenice.

U Gradskom spomen-parku će biti upriličena i prigodna obraćanja, te polaganje cvijeća, nakon čega će 65 kakanjskih učesnika “Marša mira”  pješke proći gradskom jezgrom Kaknja do sahat-kule odakle će dalje prema Nezuku krenuti autobusima.

Pozivamo sve građane Kaknja da dođu u Gradski spomen-park kako bismo zajedno ispratili naše sugrađane koji učestvuju u ovogodišnjem “Maršu mira”.

Nosilac aktivnosti na organizaciji učešća građana Kaknja na “Maršu mira” je Savez udruženja boračkih organizacija općine Kakanj, a finansijsku pomoć pri organizaciju pružila je Općina Kakanj.

Marš mira traje tri dana, od 8. do 10.7.2015. godine, sa isto toliko etapa. Svaka od etapa duga je između 25 i 30 kilometara. Kolona polazi 8.7.2015. godine, između 8:45 i 9:00 h iz Nezuka, općina Sapna. Na potezu od Nezuka – kao polazišta, pa do Potočara – kao odredišta, učesnici prolaze slijedećom maršutom:

Nezuk – Baljkovica – Parlog – Crni Vrh – Snagovo – Liplje – Jošanica – Donja Kamenica – Bakrači – Glodi – Udrč – Cerska – Kaldrmica – Đugum – Mravinjci – Burnice – Kameničko Brdo – Ravni Buljim – Jaglići – Šušnjari – Budak – Potočari (Memorijalni centar).

Pohod nosi naziv protestni jer ima za cilj animiranje svih relevantnih aktera, na lokalnom i međunarodnom nivou, za brže hapšenje i procesuiranje osoba odgovornih za počinjene zločine, radi zadovoljavanja pravde kao preduslova za izgradnju trajnog mira i tolerancije među narodima u Bosni i Hercegovine.(Press Općine Kakanj)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO