25 C
Kakanj
Utorak, 11 Maja, 2021

Najava: “Kakanjski energetski dani 2015″

Općina Kakanj, u saradnji sa Resursnim ekološkim centrom Kakanj i Njemačkim društvom za međunarodnu saradnju – Otvorenim regionalnim fondom za Jugoistočnu Evropu (GIZ/ORF-EE), u Kaknju organizira manifestaciju “Kakanjski energetski dani 2015″.

Manifestacija će biti održana od 14. do 17. oktobra 2015. godine u Kaknju. Obuhvatit će brojne aktivnosti čiji je cilj podizanje svijesti građana, a posebno omladine i djece, o održivoj energiji i energetskoj efikasnosti, odnosno o promišljenom i odgovornom korištenju energije.

U okviru manifestacije planiran je program edukativno-informativnih radionica za djecu u vrtićima i osnovnim školama o temi “Djeca uče o energiji i klimi”, te promotivno-edukativni događaj pod nazivom “Energetski EXPO” u okviru kojeg će se prigodnim programima i na promotivnim štandovima predstaviti kompanije, posredničke institucije i organizacije koje proizvode i prometuju proizvode i usluge u oblasti energetske efikasnosti. Građani će imati priliku da se upoznaju sa energetskim oznakama malih i velikih kućanskih aparata koji u značajnoj mjeri troše električnu energiju, a moći će čuti i puno korisnih savjeta kako ostvariti uštede u domaćinstvu.

Cilj manifestacije koja se realizira u okviru Akcionog plana energetski održivog razvoja Općine Kakanj (SEAP, Sustainble Energy Action Plan) je omogućiti domaćim i stranim kompanijama da prezentiraju svoja napredna rješenja, tehnologije, proizvode i usluge iz oblasti energetske efikasnosti, te primjene obnovljivih izvora energije. (Press Općine Kakanj)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO