Najava: Dogovorena nova profesionalna pozorišna predstava u produkciji Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj

0

Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj u 2017. godini posebnu pažnju posvetila je produciranju vlastitih pozorišnih predstava. U cilju nastavka rada na što boljim pozorišnim predstavama i stvaranjem pozorišne publike u Kaknju odlučili smo se za još jednu profesionalnu predstavu. U pitanju je predstava koja se zove “Emigranti”, a za koju smo angažovali profesionalnog redatelja iz Sarajeva Harija Šečića s kojim je danas potpisan ugovor za angažman u JU KSC Kakanj.

Šečić je diplomirao na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu i Univerzitet Missouri gdje je bio u okviru programa razmjene studenata. Šečić je do sada snimio nekoliko kratkih filmova “Harvard Man”, “Varijacije”, “Ukradena sreća”, “Praznik”, Hugs”, te televizijske mini serije pod nazivom “Priče iza diskrecione linije”.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

“Nakon dužeg vremenskog perioda odlučili smo se za profesionalnog reditelja koji će raditi na pozorišnoj predstavi u produkciji Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj sa članovima Dramskog studija iz Kaknja. I ovaj put ćemo se bazirati na vlastiti kadar tako da će uloge glumaca dobiti Mirza Mušija i Mirza Bajramović”, navodi direktor JU KSC Kakanj Aldin Šljivo.

Početak priprema oko nove predstave “Emigranti” zakazan je polovinom mjeseca januara 2018. godine, a premijerno izvođenje predstave će biti u mjesecu aprilu 2018. godine. Ovo je šesta po redu pozorišna predstava u produkciji JU KSC Kakanj.

Nakon što smo u 2017. godini producirali pozorišnu predstavu “Ludilo udvoje”, ovaj put smo odlučili da nastavimo taj niz gdje ćemo angažovati profesionalnog redatelja. Predstava “Ludilo udvoje” doživjela je veliki uspjeh, imala je dva izvođenja u Kaknju i sedam izvođenja u drugim bosanskohercegovačkim gradovima.

Iskreno se nadamo da će i nova predstava doživjeti sličan uspjeh, da će zaživjeti i da ćemo pokazati kvalitet i u pozorišnom segmentu.