-6 C
Kakanj
Subota, 16 Januara, 2021

Najava 10. kulturno-javne manifestacije: FESTIVAL KREATIVNOSTI, ZNANJA, PRIJATELJSTVA I LJUBAVI

„Festival kreativnosti, znanja, prijateljstva i ljubavi“ je kulturno-javna manifestacija koja je nastala na osnovu mnogobrojnih javnih manifestacija koje je „Abakus“, vrtić sa jaslicama i produženim boravkom, održavao u toku cijele godine za 10 godina svog rada i djelovanja sa ciljem promoviranja nadarenosti i specifičnih talenata djece predškolske i školske dobi, razvijanja interesovanja i vještina koje su potrebne za javne nastupe i jačanja samopouzdanja kod djece predškolske i školske dobi.

Jedan od ciljeva jeste i nagrađivanje najboljih polaznika naših programa, pa na samom kraju programa proglasimo one koji su bili najbolji i dodijelimo nagrade i titule „PRIJATELJ GODINE“, „TALENT GODINE“ i „DIJETE GODINE“.

Program „Festivala“ čine izvedbe dramskih predstava, igrokaza, plesnih, folklornih, horskih i recitatorskih tačaka, te izložba likovnih i drugih radova koji su nastali na našim aktivnostima, radionicama i časovima u „Abakusu“.

Nakon dugogodišnjeg održavanja završne godišnje manifestacije u šestom mjesecu, ista je izrasla u veliku manifestaciju koja se organizira u Bosanskom narodnom pozorištu, pred punom Velikom plavom salom sa preko 500 gostiju i u kojoj učestvuje od 80 do 100 djece polaznika programa PPU „Abakus“ Zenica , te naši gosti i prijatelji.

Manifestacija „Festival kreativnosti, znanja, prijateljstva i ljubavi 2019.“ se priprema za 15.6.2019. godine (subota) s početkom u 12h u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica (Velika scena).

Manifestacija se sastoji od nekoliko segmenata:
1. Kreativne radionice sa djecom i roditeljima u periodu od aprila do sredine juna,
2. Scenski dio programa „Festivala kreativnosti, znanja, prijateljstva i ljubavi 2019.“,
3. Izložbeni dio programa „Festivala kreativnosti, znanja, prijateljstva i ljubavi 2019.“

CILJEVI MANIFESTACIJE:
a) Promoviranje i razvijanje nadarenosti i talenata djece predškolske i školske dobi,
b) Obezbijediti djeci i roditeljima mjesto, materijal i vrijeme za bavljenje kreativnim radom,
c) Razvijanje interesovanja djece za javne nastupe,
d) Razvijanje vještina djece potrebnih za javne nastupe,
e) Razvijanje i jačanje samopouzdanja djece.

I ove godine manifestaciju će podržati mnogobrojni medijski pokrovitelji kojima smo jako zahvalni. Velike troškove održavanja manifestacije ne bismo mogli pokriti bez naših prijatelja i sponzora, a to su Fedi d.o.o. kao sponzor scenografije i firme Armond i AS holding sa brendom MAZA – krem namaz od lješnjaka kao sponzori izrade kostimografije za folklornu tačku.

Ovaj događaj je namijenjen djeci, roditeljima, prosvjetnim radnicima i svim drugim osobama koji prate rad odgojno-obrazovnih ustanova sa djecom i uživaju u nastupima djece.

Karte se mogu kupiti u vrtiću na adresi Fra Ljube Hrgića 12 Zenica, u našem vrtiću, od 6.30 do 19h od ponedjeljka do petka. Dobrodošli.

 

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO