Nagrada za kompanije koje doprinose ostvarivanju ciljeva održivog razvoja u BiH

Prva dodjela nagrade kompanijama koje doprinose ostvarenju ciljeva održivog razvoja u Bosni i Hercegovini će ove godine biti održana u okviru projekta koji provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), a finansira Vlada Švedske.

 – Ova nagrada poziva poslovni sektor da učestvuje i pokaže šta radi za ostvarenje globalnih ciljeva kojima se namjerava iskorijeniti siromaštvo, zaštititi okoliš i osigurati jednak tretman za sve ljude – rekla je rezidentna koordinatorica Ujedinjenih nacija u BiH Sezin Sinanoglu, saopćeno je iz UNDP-a.

Namjera je da se oda priznanje privatnim kompanijama koje svojim aktivnostima i strategijama već doprinose ostvarenju ambiciozne Agende2030, koju su sve zemlje članice Ujedinjenih nacija usvojile 2015. godine.

– Agenda2030 je stvar naše zajedničke budućnosti i svi mi možemo doprinijeti toj budućnosti. Privatni sektor u tome ima ključnu ulogu – izjavio je ambasador Švedske u BiH Anders Hagelberg, pojašnjavajući značaj te nagrade.

Ambasador Hagelberg je dodao da se na natječaj mogu prijaviti sve firme koje nude jednake mogućnosti za žene i muškarce, koje otvaraju kvalitetna radna mjesta, društveno su odgovorne i čuvaju okoliš.

Nagrade kompanijama – biznis liderima će biti dodijeljene u junu, i to u dvije kategorije: „ljudi“ i „resursi i okoliš“, a prijave su otvorene do 22. marta 2019. godine.

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar