Na putevima u ZDK 99 vozača upravljalo vozilom pod dejstvom alkohola

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su u vremenskom periodu od 29.01. do 31.01.2016. godine, realizovali akciju pojačane kontrole vozača motornih vozila na putevima u Zeničko-dobojskom kantonu, sa posebnim akcentom na kontrolu alkoholiziranosti vozača. Aktivnosti policijskih službenika bile su usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima zbog činjenja prekršaja vožnjom pod dejstvom alkohola, shodno Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, te su sankcionisani počinioci i drugih prekršaja iz pomenutog zakona.

Prilikom naznačene akcije kontrolisanoje ukupno 1070 vozila u saobraćaju, kojom prilikom je vozačima izdato 99 prekršajnih naloga zbog vožnje pod dejstvom alkohola. Tokom akcije, kod 92 vozača je utvrđena alkoholiziranost, dok ih je 7 odbilo alkotestiranje.

Vožnja u alkoholiziranom stanju je čest uzrok saobraćajnih nezgoda naročito onih sa teškim i tragičnim posljedicama, te upozoravamo da će se i u narednom periodu vršiti pojačane kontrole sa ciljem sankcionisanja alkoholiziranih vozača. (MUP ZDK)

Možda vam se svidi

avatar