Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u jednom slučaju

0

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u jednom slučaju, fizičkim napadom, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Zenica

U vremenskom periodu od 24.02. do 03.03.2015. godine, u mjestu Gradište, izvršeno je iskopavanje i krađa 30 metara elektro kabla, vlasništvo preduzeća Elektroprivreda BiH. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 03.03.2015. godine, na putu M-17, u mjestu Blatuša, od strane službenika uniformisane policije izvršeno je legitimisanje i pregled lica P.H. iz Tuzle, kojom prilikom je kod istog pronađen pištolj kalibra 9 mm i 35 komada metaka za isti, za koji P.H. nije imao potrebno odobrenje. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje.

Dana 03.03.2015. godine, u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića, od strane dva nepoznata lica izvršena je krađa torbice sa ramena od Š.A. iz Zenice, u kojoj su se nalazila lična dokumenta i novac. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela. 

Visoko

Dana 03.03.2015. godine, u službene prostorije Policijske stanice Visoko pristupio je Č.M. koji je prijavio da su mu u mjestu Donja Zimča, općina Visoko, od strane G.B. i G.R. upućivane ozbiljne prijetnje. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 03.03.2015. godine, Policijskoj stanici Visoko je prijavljeno da je u mjestu Poriječani, od strane nepoznate osobe došlo do fizičkog napada na B.A. iz Velike Kladuše, kojom prilikom je isti zadobio lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika Sektora kriminalističke policije MUP-a ZDK.

Breza

Dana 03.03.2015. godine, u službene prostorije Policijske stanice Breza pristupio je S.Š. iz Breze i prijavio da je dana 01.03.2015. godine, u mjestu Podkraj, općina Breza, iz njegovog putničkog motornog vozila marke „VW-Golf“, registarskih oznaka A10-M-647, od strane nepoznate osobe izvršena krađa novčanika u kojem se nalazila određena količina novca, lična dokumenta i bankovna kartica. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Zavidovići

U toku noći 02/03.03.2015. godine, u mjestu Podubravlje, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke „Škoda-Octavia“, registarskih oznaka T07-M-923, vlasništvo A.E. iz Zavidovića. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići. 

Tešanj

Dana 02.03.2015. godine, u mjestu Jelah Polje, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke „VW-Pasat III-C“, registarskih oznaka J15-T-226, vlasništvo S.I. iz Tešnja. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Tešanj

Dana 03.03.2015. godine, u naselju Osoje, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Fiat-Brava“, registarskih oznaka 298-J-199, kojim je upravljao M.I. iz Tešnja, i putničko motorno vozilo marke „Ford-Focus“, registarskih oznaka T08-K-720, kojim je upravljao P.S. iz Tešnja. Tom prilikom, teške tjelesne povrede zadobila je P.Z., suvozač u vozilu „Ford-Focus“. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Na području Kantona dogodilo se još 15 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.