Na području Kaknja i Ilijaša oduzeta veća količina duhana i duhanskih prerađevina

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH u dvije odvojene akcije oduzeli su veću količinu rezanog duhana i duhanskih prerađevina na području Ilijaša, Kaknja i Istočnog Sarajeva.

U kooridniranoj akciji pripadnika Grupe za spriječavanje krijumčarenja regionalnih centara Sarajevo i Tuzla izvršen je pretres na dvije odvojene lokacije.

Na prostoru Ilijaša i Kaknja otkriveno je i spriječeno neovlašteno prometovanje duhanom i duhanskim prerađevinama, a oduzeta je roba u vrijednosti 56.000 KM, saopćeno je iz UIO BiH.

Prema ranijim operativnim saznanjima, pripadnici Grupe za sprečavanje krijumčarenja, Regionalni centar Sarajevo, otkrili su veću količinu krijumčarenih cigareta i na područiju općine Istočno Sarajevo.

A pronašli su i privremeno oduzeli 1.960 kutija cigareta ,”Marble”, ,”Marlboro” i drugih, koje nisu bile propisano označene akciznim markcicama UIO BiH.

Protiv počinioca opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, bit će podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Možda vam se svidi

<b>NAPOMENA:</b>Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar